Beba blizanac preminula zbog propusta lekara!

Beba umrla na rođenju u klinici Narodni front, preminula zbog propusta u praćenju blizanačke trudnoće, pokazala interna kontrola, saznaje B92

  • 6

Unutrašnja kontrola GAK Narodni front utvrdila je, kako saznaje B92, da je beba koja je umrla na rođenju 29. jula u ovoj klinici preminula zbog propusta lekara, saznaje B92.

Takav nalaz unutrašnje kontrole potvrđen je i u izveštaju spoljnog inspekcijskog nadzora.

Utvrđeni su propusti dežurnih lekara u praćenju ove blizanačke trudnoće prethodnog dana, jer bi prema oceni kontrole, porođaj carskim rezom dan ranije doveo do toga da se obe bebe rode sa slabijom kondicijom, ali ipak žive.

Oba izveštaja zajedno s obdukcionim nalazom predati su Ministarstvu zdravlja još pre nekoliko dana, ali o tome za sada ćute predstavnici nadležnih institucija.

(Telegraf.rs / Izvor: B92)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Vis

    18. avgust 2013 | 15:20

    Strasno!!!!!!Koliko jos beba i majki treba da dozivi ovako nesto da bi se neko dozvao pameti u ovoj bolnici.Dezurnu je mrzelo ili nije znala da radi svoj posao.Ko zna kako je i dosla do ovog radnog mesta.Da bi uradili carski rez u normalnim trudnocama cekaju i po 15 sati pa kada vide da je doslo do ivice zibvota i smrti raseku zenu i ozivljavaju bebu.

  • aco

    18. avgust 2013 | 16:36

    Svuda vode kao neke istrage o krupciji ali niko da dotakne bolnice i porodilista koja su horor za buduce majke

  • Ana11

    18. avgust 2013 | 16:22

    I zato ce zene nastaviti da beze iz Srbije da bi se bezbedno porodile I sacuvale bebu...eto...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA