NEMAČKA: Dva taoca oslobođena, Merkelova otkazala posetu (FOTO)

Muškarac beskućnik oslobodio je dvoje taoca u nemačkom gradu i još nije dao svoje zahteve, a sumnja se da je progonio radnicu Gradske skupštine koja se nalazi među otetima

  • 3

Naoružani otmičar, čiji identitet još nije utvrđen, a za koga se veruje da je psihijatrijski bolesnik, ima još dvoje talaca, dok je dvoje oslobođeno, među njima i jedan od zamenika gradonačelnika Ingolštata Sep Mislbek.

Otmičar još nije postavio zahteve, a za 24-godišnjeg muškarca kažu da poseduje pištolj, da je beskućnik i da je progonio službenicu gradske vlade koja je među otetima.

Nemački kancelarka Angela Merkel otkazala je današnju posetu Ingolaštatu, gradu gde se u staroj gradskoj Skupštini događa drama u kojoj muškarac drži kao taoce nekoliko osoba.

Merkelova je večeras oko 17 sati trebalo da govori na predizbognom skupu demohrišćana, ali je taj skup otkazan prema dogovoru bavarskog šefa vlade i predsednika Hrišćansko-socijalne unije (CSU) Horsta Zehofera i Merkelove.

Rešenje talačke drame ima apsolutni prioritet, prenose mediji stavove političara, ukazujući da se još uvek ne zna da li ovaj događaj ima bilo kakve veze sa planiranom posetom Merkelove.

Nemačka policija je danas saopštila da je jedan muškarac oko 9 časova upao u Gradsku skupštinu bavarskog grada Ingolštata i da drži nekoliko talaca.

Portparol policije Ginter Bek izjavio je da su pregovarači u telefonskom kontaktu sa muškarcem, za kojeg se još ne zna kakvo oružje ima niti šta želi.

U Nemačkoj se 22. septembra održavaju opšti izbori, a za nedelju dana ranije su zakazani izbori u saveznoj državi Bavarskoj.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA