Turci zainteresovani za Telekom Srbija!

Turske kompanije "Doušholding" i "Sabandži grup" zainteresovane su za učešće u privatizaciji "Telekoma"

  • 4

Turske kompanije "Doušholding" i "Sabandži grup" zainteresovane su za učešće u privatizaciji "Telekoma Srbija".

Ministar spoljne i unutrašnje trgovine i telekomunikacija Rasim Ljajić sastao se s predstavnicima tih kompanija u Istanbulu i razgovarao o mogućnostima za širenje njihovog poslovanja na tržište Srbije.

Ljajić je imao sastanak s generalnim direktorom "Doušholdinga" Feritom Šahenkom i izvršnim direktorom "Sabandži grupe" Čatajem Ezdogruom.

Direktori te dve kompanije, koje spadaju u red najvećih u Turskoj, u odvojenim razgovorima s Ljajićem pokazali su interesovanje za ulaganja u oblasti energetike, putne infrastrukture i telekomunikacija, kao i za izgradnju stambenih objekata, tržnih centara i hotela.

Na sastancima je dogovreno da u toku iduće nedelje stručni timovi pomenute dve turske kompanije posete Srbiju, gde će im biti predstavljeni projekti u oblastima u kojima su spremni da investiraju, kao i raspoložive lokacije za izgradnju šoping molova i hotela.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • M13

    19. avgust 2013 | 17:46

    Nekada su nas osvajali ratovima, a sad su nas kupili, i nastavljaju da nas kupuju. S'tim da nakon prodaje nema više nazad, nakon rata se može povratiti svoje, ali nakon što se prodamo to je to. Vreme je da se narod probudi.

  • Adem

    19. avgust 2013 | 18:48

    Ha ha ha ha .....Evo vam jos "Vehabista".......Ma kupice ceo balkan.Aferim....

  • Draža Mihajlović

    19. avgust 2013 | 17:59

    Nemoj samo njih. Potkopavaju, prave cirkus, oni su velika opasnost. Sanjaju Srbiju u Turskoj. U Novom Pazaru u kulturnom centru stoji Turska zastava i slika prvog predsjednika Turske. Napraviće cirkus u bliskoj budućnosti.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA