JELENA ILIĆ: Nisam trovala svoje dete, policija me terala da priznam!

Nikoga nisam trovala, a kamoli sopstveno dete. Policija mi je pretila da će mi dete odvesti u Zvečansku ako ne priznam - kaže Jelena Ilić, koja je otpuštena iz bolnice „Dr Laza Lazarević" gde je smeštena jer je nvodno ćerku "kljukala" bensedinima

  • 3

Jelena Ilić (37) iz Paraćina, koju je javnost već sudila kao trovačicu sopstvenog deteta zbog optužbi da je ćerki, u Dečjoj bolnici u Tiršovoj, davala sedative, od prošlog petka praktično je na ulici!

Od kada je otpuštena sa Psihijatrijske klinike "Dr Laza Lazarević", gde je provela na lečenju dve nedelje. U međuvremenu su joj nevenčani suprug i svekrva - izbacili stvari iz kuće u izbegličkom naselju "7. jul" u Paraćinu, gde je dotad živela.

- Nemam gde, tri noći spavam kod drugarice. Nemam nikog da mi pomogne. Roditelji su mi davno umrli, a dalju familiju kao da nemam. Muž me dva puta obišao dok sam bila u bolnici, nazvao me trovačicom i ubicom i rekao mi da mu se više ne vraćam, ni njemu ni deci.

- Klela sam se mrtvim roditeljima da nisam nikog trovala, a kamoli sopstveno dete koje obožavam. Jesam, izjavila sam policiji u Tiršovoj, te večeri kad su me saslušavali, da sam dala mojoj Vanjici bensedin. Rekla sam to jer su mi zapretili da će mi dete odvesti u Zvečansku ako ne priznam! Kunem se sada da to nisam uradila. Bensedine sam pila ja po savetu lekara jer sam godinama na terapiji. Pretpostavljam da ih je moja Vanja našla u fioci i popila - tvrdi Jelena.

Ona je sa Psihijatrijske klinike sama izašla jer joj pratilac nije bio potreban. U njenoj otpusnoj listi, između ostalog, stoji da je apsihotična i bez suicidnih ideja, uz preporuku kontrole kod nadležnog psihijatra, kao i do sada.

- Iz Centra za socijalni rad poslali su mi 1.500 dinara da kupim autobusku kartu i tako sam se vratila iz Beograda u Paraćin. Starijeg sina (6) i ćerkicu, koja je u međuvremenu ozdravila, videla sam tek sinoć, kod kumova u dvorištu. Rekla sam im da ih majka nije zaboravila i da ću ih uzeti što pre mogu. Boriću se za decu do poslednjeg atoma snage, ne dam da mi ih uzmu! Moja Vanjicu sam očuvala od 1.450 grama. Toliko je imala kad se rodila! Samo da pronađem neki posao i smeštaj i brinuću se o njima – ispoveda se Jelena.

Ona kaže da njen nevenčani suprug  nije i zvanično otac njihove dece po "papirima", iako ne spori da se o njima dobro brinuo jer jesu njegova.

 

- Nije im dao prezime, nigde se kao otac i ne pominje. Nema tog zakona koji će majci uzeti decu, pogotovu što moj vanbračni suprug nije ni upisan kao otac. Inače, u dubini duše još ga volim mada sam ga zbog nasilja dva puta prijavljivala policiji – kaže ova napaćena žena.

Ona je tokom prepodneva bila u Centru za socijalni rad. Kaže da su joj obećali da će joj plaćati troškove smeštaja kad pronađe sebi stan i da će se postarati da preuzme brigu o deci, čim obezbedi kakve-takve prihode.

(Z. R. P).

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Roszka1

    19. avgust 2013 | 21:36

    Jadna zena

  • istina

    21. avgust 2013 | 21:18

    Draga Jelena bog ti je dao dva prelepa andjela .Ali ti si jedan djao od zene.Kako te nije sramota da lazes . Ljudi iz tvoje okoline znaju ko ti je ocuvo decu.Sto ne kazes gde si bila prosle godine celo leto ,i sta si radila . Ne lazi vise i priznaj kakva si majka ,da si nemarna i kupujes decu igrackama ali od njihovih para i para sto ti suprug daje kobajagi sto ti treba za raznorazne analize i lekove. Pisem ovo jer te znam ,i znam kako je bilo svih godina kako si ih tukla . Treba da te bude sramota te lekove si trebala ti popiti tako bi se deca spasila .

  • Nikola

    20. avgust 2013 | 06:26

    I, sta sa tim policajcima sto su uzimali izjavu???

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA