Bosić vladici Grigoriju: Postali ste simbol podele među Srbima!

Lider Srpske demokratske stranke (SDS) Mladen Bosić optužio je danas vladiku zahumsko-hercegovačkog Grigorija da je postao simbol podele među srpskim narodom Hercegovine

  • 8

Lider Srpske demokratske stranke (SDS) Mladen Bosić optužio je danas vladiku zahumsko-hercegovačkog Grigorija da je postao simbol podele među srpskim narodom Hercegovine.

- Vašim otvorenim političkim angažmanom, bez obzira na to da li ste formalno član Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) ili ne, postali ste simbol podela među srpskim narodom Hercegovine - navodi se u otvorenom pismu koje je Bosić uputio vladiki Grigoriju, javila je Fena.

Bosić je naveo da su SDS i on lično i do sada trpeli razne Grigorijeve uvrede, ali da nisu reagovali iz, kako je naglašeno, poštovanja prema dužnosti episkopa koju Grigorije vrši.

- Vaša poslednja beseda u kojoj ponovo napadate SDS, kap je koja je prelila čašu i razlog ovog otvorenog pisma - navodi Bosić.

On je vladici Grigoriju poručio da je Srpska pravoslavna crkva "kroz vekove bila jedina institucija oko koje su se Srbi okupljali kada im je bilo najteže i institucija koja je simbol jedinstva nacije" i da pozicija na kojoj se nalazi obavezuje vladiku Grigorija da nosi veliko breme odgovornosti za duhovno stanje naroda svoje eparhije.

- Nije lako nositi to breme i to zahteva i mnogo mudrosti. Ne možemo više ćutati na vaše javne napade na članove Srpske demokratske stranke - naveo je lider SDS.

On je napomenuo da Grigorijevi napadi na članove SDS-a u Trebinju nemaju nikakvo uporište u Hristovom učenju.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Emir

    20. avgust 2013 | 00:06

    Gospodin za koga Bosic govori sve je samo ne Vladika to jedan obicni demagog od koga je i bog digao ruke jedan od Kacavendini ucenika

  • Makarije

    20. avgust 2013 | 00:56

    Faca mu govori sve,

  • Risantije

    20. avgust 2013 | 06:25

    Ovaj vladika Boga nema.Opasan je po posten narod i SPC.Dokazuje to svojim nekanonskim ponasanjem.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA