NIS isplaćuje dividende akcionarima

Akcionarima koji su kao građani dobili po pet akcija NIS-a, a čija je bruto vrednost po akciji 75,83 dinara novac će biti uplaćen na novčane račune u Banci Poštanska štedionica

  • 1

Naftna industrija Srbije (NIS) isplatiće danas svojim akcionarima dividendu za 2012. godinu, najavila je ta naftna kompanija. Ukupna suma za isplatu dividendi iznosi 12,36 milijardi dinara. Bruto iznos po akciji je 75,83 dinara.

Iznos od preko 12 milijardi dinara je najveći koji je neka kompanija, listirana na Beogradskoj berzi, isplatila na ime dividende.

Pravo na dividendu imaju svi akcionari koji su bili upisani u Centralnom registru, depou i kliringu hartija od vrednosti kao vlasnici akcija na Dan akcionara 5. redovne sednice Skupštine akcionara, koji je bio 8. juna 2013. godine.

Akcionarima koji su kao građani dobili po pet akcija NIS-a, oko 2,4 miliona manjinskih akcionara, sutra će biti uplaćena pripadajuća dividenda na novčane račune u Banci Poštanska štedionica.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA