Najveća zaplena oružja u istoriji Njujorka! (FOTO)

- Njujork je najbezbedniji grad u zemlji - izjavio je gradonačelnik Majkl Blumberg nakon zaplene više od 200 komada oružja, što je najveća zaplena u jednom danu u istoriji grada

  • 4

Više od 200 komada oružja, od malokalibarskih pištolja do automata, zaplenjeno je danas na ulicama Njujorka, a vlasti ističu da je to najveća zaplena ilegalnog oružja u jednom danu u istoriji grada.

Kancelarija gradonačelnika Majkla Blumberga pozdravila je tajnu operaciju policije kao dokaz da tvrda linija koju su vlasti zauzele kada je u pitanju oružje, uključujući kontroverznu taktiku zaustavljanja i pretresa na ulicama, daje rezultate, javila je agencija Frans pres.

- Njujork je najbezbedniji grad u zemlji. Nema sumnje da je zaplena ovog oružja, najveća u istoriji grada, spasla živote - rekao je Blumberg, koji se energično zalaže za strože zakone o posedovanju oružja u SAD.

On je ukazao na to da svake godine u grad dolazi ilegalno oružje iz država koje nemaju zakone koji bi sprečili da ono dospe do kriminalaca.

Zaplenjeno oružje potiče iz Severne i Južne Karoline, gde nije potrebna dozvola da bi se kupila puška, dok u Južnoj Karolini dozvola nije potrebna ni za kupovinu pištolja.

U proteklih 10 godina policija u Njujorku je zaplenila oko 8.000 komada oružja.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA