Koridori traže 78 miliona evra od Alpine

- Podneli smo Trgovinskom sudu u Beču odštetni zahtev za propuštenu dobit za naplatu putarine od 23,3 miliona evra - rekao je direktor Koridora 10 Dmitar Đurović

  • 0

Preduzeće Koridori Srbije od austrijske kompanije Alpina, koja je bankrotirala, potražuje ukupno 78,3 miliona evra.

Koridori Srbije su podneli Trgovinskom sudu u Beču potraživanje od austrijske kompanije Alpina, koja je bila angažovana na izgradnji Koridora 10, u vrednosti od 55 miliona evra i odštetni zahtev za propuštenu dobit za naplatu putarine od 23,3 miliona evra, izjavio je direktor Koridora Dmitar Đurović.

Koridori Srbije su podneli prijavu za potraživanje u predviđenom roku do 16. avgusta i ta potraživanja biće predmet analize nadlaženih institucija u Austriji, rekao je Đurović na konferenciji za novinare, dodajući da je neizvesno koliko će taj proces trajati.

Đurović je dodao da će tender za završetak radova na izgradnji Koridora 10, od Pirota do Dimotrovgrada, biti pokrenut u sledećih 30 dana po najkraćoj proceduri, kako bi radovi na toj deonici mogli da se nastave početkom građevinske sezone u narednoj godini.

Prema nekim procenama, stečajni postupak u Alpini, koja je proglasila bankrotstvo, trajaće najmanje čeitiri godine, nakon čega će Srbija moći da naplati svoja potraživanja.

Preduzeće Koridori Srbije nedavno je obavestilo kompaniju Alpina o raskidu sva četiri ugovora za izgradnju deonica auto-puta Pirot - Dimitrovgrad i obilaznice oko Dimitrovgrada na Koridoru 10.

(Telegraf.rs/ Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA