Siniša Mali: Prodati Telekom, promeniti zakon o radu

- Sa sadašnjom strukturom vlasništva i okružen jakom konkurencijom, Telekom na dugi rok ne može da opstane - smatra savetnik Aleksandra Vučića za privredu i finansije

  • 9

Prodaja Telekoma, novi zakoni o radu, kao i o planiranju i izgradnji, mere su koje treba da donese rekonstruisana vlada, izjavio je Siniša Mali, savetnik za privredu i finansije prvog potpredsednika Vlade Aleksandra Vučića.

Mali je istakao da Vlada Srbije ne može Telekom da ostavi da se bori sa konkurencijom, koja više ulaže, kao i da sa sadašnjom strukturom vlasništva i okružen jakom konkurencijom, Telekom na dugi rok ne može da opstane.

Država nema para za investicije i da tako parira Telenoru i VIP-u, rekao je Mali za nedeljnik NIN.

- Moramo hitno da promenimo zakone o radu i o planiranju i izgradnji, koji su ključna prepreka za dolazak novih investitora - naveo je on i istakao da je problem zapošljavanja najveći, jer srpska industrija trenutno proizvodi samo polovinu onoga što je proizvodila pre dve i po decenije.

Upitan da li je on novi ministar privrede, Mali je odgovorio da bi rado u nekom trenutku prihvatio funkciju ministra, ali smatra da je trenutno njegova pomoć potrebna prvom potpredsedniku Vlade oko formiranja globalne ekonomske politike.

(Telegraf.rs / Tanjug, NIN)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • BOSS

    22. avgust 2013 | 08:29

    Prvo stvori nesto, pa onda prodaj to sto si sam stvorio a ne ono sto du drugi decenijama stvarali da prodajes. Najlakse je prodati, ali kad jednom prodas nema ga vise, neces moci da ga prodajes svake godine kad vam zafali para.

  • Mirko

    22. avgust 2013 | 08:22

    Mali koliki je tvoj deo, kada ti je tako stalo da rasturis i to malo sto valja u srbiji? Aj brate skratite proceduru okacite tablu Srbija na prodaju pa da idemo do... Ako je vec niste prodali?!

  • Rudar

    22. avgust 2013 | 09:11

    Vip cetvrta najgora firma u Srbiji(zvanicni podaci),Mts duplo vise baznih stanica od Telenora(Vip nije vredan pomena),pokrivenost 3g signalom Mts ispred Telenora za 30 tak posto. O kakvoj jakoj konkurenciji pricas? Treba dovesti strucnjake a ne buzdovane pa ce ih Mts oduvati.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA