ZBOG LOŠIH PUTEVA: Droga zaobilazi BiH

Područje BiH više predstavlja tržište, odnosno krajnju destinaciju određenog dela droge koja je namenjena potrošačima

  • 3

Zbog loših puteva droga često zaobilazi Bosnu i Hercegovinu na takozvanoj "balkanskoj ruti", tako da se vozila, posebno autobusi i kamioni koji idu iz jugoistočne Azije, uglavnom kreću putevima kroz Bugarsku, Srbiju i Hrvatsku.

Procenjuje se da najveći deo droge zaobilazi BiH, iako se nalazi na ruti kretanja heroina, zbog loše putne infrastrukture i konfiguracije terena, objavila je Agencija za istrage i zaštitu (SIPA).

Iz podataka Agencije, očigledno je da BiH predstavlja tranzitno područje za sve vrste droga, ali u mnogo manjoj meri nego što su to zemlje u okruženju. Područje BiH više predstavlja tržište, odnosno krajnju destinaciju određenog dela droge koja je namenjena potrošačima.

Na području BiH postoje grupe koje se bave krijumčarenjem kokaina, ali se velike količine te droge isporučuju na područje zapadne Evrope.

O količini droge koja se kreće područjima ovih zemalja svedoče i plenidbe, a najveće količine zaplenjenog heroina imaju Turska, Bugarska i Srbija.

Takođe je navedeno da Albanija snabdeva marihuanom Balkan, dok se iz Avganistana heroin šalje u celu Evropu.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • mitropolit

    22. avgust 2013 | 14:21

    Cccc pa i droga nas zaobilazi...

  • rss

    22. avgust 2013 | 17:47

    U bih su putevi daleko bolji nego u srbiji a vjerovatno i u bugarskoj tako da su ovo gluposti sto pisu...

  • kengur

    23. avgust 2013 | 03:39

    Sad mi je jasno zasto drzava ne popravlja ceste , borba protiv narkotika. Svi registrovani narkomani na ceste kopati rupe , terapija.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA