CG: Crne trojke batinale novinare i opozicionare!

Bivši pripadnik specijalne policijske jedinice Brajuško Brajušković, rekao je da je bio član "crnih trojki" koje su prebijale nepodobne novinare i opozicionare. Duško Jovanović urednik Dana prebijen je 2000. a 2004. je ubijen

  • 8

Bivši pripadnik SAJ-a i obezbeđenja spuškog zatvora Brajuško Brajušković, rekao je  Vijestima da je Veselin Veljović organizator "crnih trojki" koje su prebijale nepodobne novinare i opozicionare.

Brajušković je kazao da je on bio vođa jedne od trojki, objašnjavajući da je batinaškim eskadronom koordinirao sadašnji načelnik Zavoda za izvršenje krivičnih sankcija (ZIKS) Miljan Perović.

- Svesno sam ušao u krivično delo prikrivanje, zbog straha od pozicije tih ljudi. Spreman sam da saopštim imena ljudi koji su prebijali i čija su prebijanja naređivana. Perović je bio koordinator toga - kazao je Brajušković.

Brajušković je rekao da je odlučio da o svemu progovori, jer više ne može da trpi Veljovićev teror. Kazao je da je sve počelo 2008. godine, kada su, navodno po Veljovićevom nalogu, on i njegov sin Ivan sklonjeni iz ZIKS-a. On tvrdi da ih je bivši šef policije tada prozvao "antidržavnim elementima" i da se naknadno potrudio da ih ostavi bez posla, gde god bi nakon toga pronašli uhljebljenje.

Kazao je da je Perović "počeo da ga proganja", nakon što je ovaj odbio da pretuče dvoje novinara i jednog opozicionog političara

- Dobijao sam naređenja direktno od Perovića i Veljovića. Moja ruka nikoga nije takla u nijednom ulazu u Crnoj Gori i spreman sam sve ovo da ponovim na poligrafu. Na poligrafu ću reći i da nisam prebio Duška Jovanovića, kao što se pisalo - istakao je Brajušković.

Da podsetimo urednik  Dana Jovanović, pretučen je 2000. godine, a ubijen četiri godine kasnije. Brajušković tvrdi da je njegovo prebijanje naredio Veljović, preko Miljana Perovića i da je i taj "posao" odradila jedna grupa "crnih trojki".

- Ako me pronađu mrtvog nek se zna - nisam se ubio!- poručuje Brajušković.

Brajušković je rekao da će tražiti azil u Srbiji, ako njegov slučaj preraste u političko progonstvo. Brajušković je rekao da mu je prećeno samo sat vremena nakon što je završio telefonski razgovor sa novinarkom Vijesti, tokom kojeg su dogovarali susret.

Direktor ZIKS-a Miljan Perović, odbacio je Brajuškovićeve optužbe, ističući da će ovaj morati sve da dokaže pred nadležnim institucijama. Veselin Veljović, nakon što mu je saopšteno kakve je optužbe na njegov račun iznio Brajušković rekao je da ne želi komentarisati "netačne i neozbiljne izjave".

(Telegraf.rs / Izvor: Vijesti.me)

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA