Dreničkoj grupi produžen pritvor

Sedmorici pripadnika Dreničke grupe koji su optuženi za ratne zločine protiv civilnog stanovništva Osnovni sud u Kosovskoj Mitrovici produžio je pritvor do 23. oktobra ove godine

  • 0

Eulksov pretpretresni sudija Osnovnog sudu u Kosovskoj Mitrovici odobrio je zahtev tužioca za dvomesečno produženje pritvora sedmorici optuženih  za ratne ratni zločin protiv civilnog stanovništva.

-Pretpretresni sudija je razmotrio zahtev tužioca, izjave optuženih i predmetne spise, i zaključio da od primene mere kućnog pritvora, koja je počela 24.05.2013, i kasnije pritvora koji je naredio Apelacioni sud 31.05.2013, a koji je zatim produžen 23.06.2013, nije bilo promena u specifičnim okolnostima koje čine uslove za izricanje takvih mera – saopštio je Euleks.

Optuženima Sahitu Jašariju, Avniu Zabeljiu, Samiju Ljuštakuu, Husniju Tačiju, Jahiru Demakuu, Zećiru Demakua i Sulejmanu Seljimiju produžen je pritvor do 23.10.2013. god. pod sumnjom da su optuženi u saizvršilaštvu počinili krivično delo ratnih zločina nad civilnim stanovništvom, po više tačaka.

Sedmorica bivših komandanata i pripadnika "Dreničke grupe" OVK medju kojima je i bivši glavnokomandujući OVK Sulejman Seljimi su osumnjičeni za ratne zločine na Kosovu i Metohiji od 1998. do 1999. godine.

(S. S.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA