Keš kreditima krpe stare dugove

Građani sve češće podižu keš kredite za refinansiranje starih pozajmica. Analitičari upozoravaju da pokrivanje jednog kredita drugim vodi u još veće zaduživanje

  • 0

Sve veći broj građana uzima kredite za refinansiranje kako bi pokrili prethodne bankarske pozajmice. Tako su od početka godine keš krediti, koji obuhvataju novčane pozajmice za refinansiranje porasli za oko 20 milijardi dinara. To čini trećinu svih pozajmica građana na našem tržištu.

Građani tako pokušavaju da zakrpe stare dugove, ali analitičari upozoravaju da pokrivanje jednog kredita drugim vodi u još veće zaduživanje iz koga se teško izlazi. Upozoravaju da kamate na keš kredite prelaze i 25 posto.

Ukupan iznos keš kredita prošlog meseca u Srbiji bio je 183 milijarde dinara, a u junu oko 179 milijardi. Očigledno je da se kriza odužila i da su ljudi primorani da uzimaju i relativno skupe kredite da bi otplatili postojeća dugovanja.

(Telegraf.rs / Izvor: Informer)

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA