KUČEVO: Poziv turistima da traže zlato u reci Pek!

Na zlatonosnoj reci Pek održaće se demonstracija starog načina ispiranja zlata, u kojoj mogu da se oprobaju svi koji to žele, uz pomoć starih majstora ovog posla

  • 0

Koncertom Kulturno-umetničkog društva "Abrašević 1905" u Kučevu sutra počinje Smotra izvornog narodnog stvaralaštva "Homoljski motivi", 46. po redu, koja će trajati do 31. avgusta. Centralni program manifestacije biće izložba narodnih rukotvorina "Zlatne ruke", koja će predstaviti proizvode domaće radinosti, tradicionalna vlaška jela, homoljski sir, med i rakiju.

Na zlatonosnoj reci Pek održaće se demonstracija starog načina ispiranja zlata, u kojoj mogu da se oprobaju svi koji to žele, uz pomoć starih majstora ovog posla.

- Na programu su i koncerti vokalnih sastava "Hazari" i "Konstantin" i predstava "Jelena Anžujska", koju će odigrati Udruženje građana "Jerinin grad" iz Trstenika. Održaće se i festival "Truba Miroslava Matušića", osmi po redu, na kojem će se takmičiti trubači solisti, uz reviju trubačkih orkestara Srbije i nastup orkestra Velizara Matušića – najavili su iz organizacionog odbora manifestacije.

Na programu su i likovna kolonija "Ravništarka 2013" izložbe slika, promocije knjiga i tribina "Identitet Vlaha". U sklopu "Homoljskih motiva", ali kao vremenski izdvojen program, u Kučevu se od 30. oktobra do 1. novembra održava Festival televizijskog etnološkog filma FESTEF, 22. po redu.

Pobedniku festivala pripašće "Zlatni pastir", a biće nagrađeni i najbolji etnološki zapis, režija, scenario, amaterski film i kamera.

(D. K.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA