Selindžerova dela ipak izlaze iz izolacije?

Autori najnovije biografije "Selindžer" tvrde da su razotkrili tajnu onoga što je Džerom Dejvid Selindžer radio tokom poslednjih 50 godina svog života

  • 0

Posle 2015. godine biće objavljena dugoočekivana serija posthumnih izdanja Džeroma Dejvida Selindžera.

Sudeći po Dejvidu Šildsu i Šejnu Salernu, autorima biografije jednostavno nazvane "Selindžer", jedna od novih Selindžerovih knjiga fokusirana je na junaka "Lovca u žitu" Holdena Kolfilda i njegovu porodicu, dok se neke bave Selindžerovim ratnim godinama i njegovim zanimanjem za istočnjačke religije.

U novim knjigama naći će se i priča o porodici Glas iz novela "Freni i Zui".

Od početka šezdesetih, kada se povukao iz javnog života spekulisalo se šta je književnik radio u samonametnutnoj izolaciji, međutim, niko sa sigurnošću to nije utvrdio. 

Ni Salerno ni Šilds nisu sarađivali sa Selindžerovom udovicom kada su pisali knjigu. Inače, nijedan od njih dvojice nije preterani poznavalac Selindžerovog dela. Salerno je holivudski scenarista, poznat po filmu "Armagedon", i planiranom nastavku "Avatara".

Selindžerova biografija, koja će brojati 700 strana, sadrži i mnoge retke fotografije i pisma kao i do sada nepoznate detalje o piščevim ratnim godinama i kratkom prvom braku.

Biće objavljen i intervju s Džin Miler s kojom je proslavljeni romanopisac bio u vezi dok je bila maloletna. Miler je bila i inspiracija za priču "Za Esme".

(Telegraf.rs / Izvor: Guardian)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA