TELEGRAF U VOZU SMRTI: Smete li da se vozite španskim prugama posle nesreće? (VIDEO)

Samo mesec dana od stravične železničke nesreće u Španiji mnogi još uvek ne žele da se provozaju vozom po ovoj mediteranskoj zemlji. Ekipa Telegrafa skupila je hrabrost, evo naših utisaka

  • 2

U Španiji se, krajem jula, dogodila teška železnička nesreća u kojoj je život izgubilo 80 osoba. Mašinovođa voza poznate kompanije "Renfe", zbog neprilagođene brzine udario je u zid u mestu Santjago de Kompostela. Telegraf je odlučio da se provoza "vozom smrti" i proveri u kakvom stanju su sada španske železnice, srećom vožnja je bila vrlo bezbedna.

Prizor nesreće koja se dogodila u Galisiji potresla je ceo svet. Opasno skretanje pri brzini od 190 kilometara na čas i stravičan udarac stotine ljudi ostavilo je bez najbližih, a u Španiji je bila proglašena sedmodnevna žalost.

Slike nalik horor filmu sa telima rasutim po šinama i prevrnutom kompozicijom voza sigurno su mnoge odvratile od putovanja kompanijom "Renfe", ali ne i Telegraf.

Naime, Telegraf se provozao "vozom smrti", srećom Francisko Hose Garson Amo nije upravljao ovom kompozicijom. Mašinovođa je kroz Kataloniju vozio odgovarajućom brzinom, pa je put bio ugodan.

Podsetimo, bahati mašinovođa Garson Amo je pušten uz kauciju, ali mu je zabranjeno da upravlja vozovima narednih pola godine.

Pogledajte video:

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Slavek

    28. avgust 2013 | 21:19

    Nije tacno, postoje deonice gde jure I do 50 km/h, bilo je na rts-u

  • Saša

    28. avgust 2013 | 20:59

    Mi nemamo tih problema,naši vozovi jure 30 km/h.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA