SIRIJA: Snajperisti pucali na inspektore UN!

- Na prvo vozilo istražnog tima UN je više puta namerno pucano od strane neidentifikovanih snajperista. Ovom prilikom niko nije povređen, ali je vozilo oštećeno - istakao je portparol UN Martin Nesirski

  • 3

Neidentifikovani snajperisti pucali su na stručnjake Ujedinjenih nacija za hemijsko oružje i prisilili ih da prekinu rad na istrazi u vezi tvrdnje sirijske opozicije da je u blizini prestonice Damaska korišćeno hemijsko oružje u napadima na civile, izjavio je portparol UN Martin Nesirki.

- Na prvo vozilo istražnog tima UN je više puta namerno pucano od strane neidentifikovanih snajperista. Ovom prilikom niko nije povređen, ali je vozilo oštećeno - istakao je Nesirki za AFP.

Inspektori UN danas su otišli na područje na kome je navodno upotrebljeno hemijsko oružje u napadima 21. avgusta i gde je, kako tvrdi sirijska opozicija, ubijeno nekoliko stotina ljudi, uključujući i decu.

Sirija je u nedelju pristala da dozvoli inspektorima UN da posete područje navodnog napada hemijskim oružjem.

Međutim, SAD i njeni saveznici tvrde da su dokazi najverovatnije već uništeni stalnom petodnevnom paljbom sirijskih snaga po tom području. Zvanični Vašington smatra da je dozvola data inspektorima UN stigla prekasno.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA