Pritvoren urolog, tražio 1.100 evra za lečenje pacijenta

Jugoslav Stojiljković (56), lekar specijalista na niškoj Klinici za urologiju, lišen je slobode na svom radnom mestu jer je od sestre pacijenta obolelog od karcinoma prostate zahtevao 1.100 evra kako bi ga primio na lečenje

  • 11

Istražni sudija Višeg suda u Nišu Tomica Trajković, nakon saslušanja odredio je pritvor do 30 dana Jugoslavu Stojiljkoviću (56), lekaru specijalisti na niškoj Klinici za urologiju, osumnjičenom za primanje mita. Kako je saopšteno iz suda, pritvor mu je određen kako ne bi uticao na svedoke, ali i zbog težine dela.

Stojiljković je lišen slobode u subotu na svom radnom mestu jer je od sestre pacijenta obolelog od karcinoma prostate zahtevao 1.100 evra kako bi ga primio na lečenje. Međutim, kako saznajemo u niškom Višem sudu, Stojiljković je i ranije hapšen zbog istog krivičnog dela.

Protiv njega je u toku sudski postupak jer je novembra 2007. godine izdao dokument Nišliji B. Đ. u kojem je naveo da je on dvanaest dana bio u bolnici, kako bi ovaj izbegao odlazak na izdržavanje zatvorske kazne na koju je bio osuđen zbog teškog dela protiv bezbednosti javnog saobraćaja. Za ovu uslugu je, kako se navodi u optužnici, Stojiljković od B. Đ. primio 500 evra.

Lista njegovih sukoba sa zakonom se tu ne završava. Protiv njega su podnošene krivične prijave zbog falsifikovanja službene isprave, uništenja i oštećenja tuđe stvari koje je izvršio tako što je obio radnju "Frigotehnika“, polupao stvari i odneo dokumenta, zbog vređanja policajca koji je intervenisao tokom tuče u kojoj je Stojiljković učestvovao te zbog nelegalnog držanja automatske puške "špagin". Dva puta je prekršajno kažnjavan, zbog nasilničkog ponašanja i tuče, od čega jednom i na radnom mestu.

Ovim povodom oglasila se i Uprava niškog Kliničkog centra. U saopštenju ove zdravstvene ustanove daje se podrška borbi protiv korupcije.

- Naglašavamo da da se ovakve situacije ne smeju ponavljati i da se mito i korupcija u zdravstvu moraju iskoreniti. Apelujemo na građane da ako lekari od njih zahtevaju novac, to odmah prijave direktoru Kliničkog centra Zoranu Radovanoviću kako bi oni bili procesuirani. Molimo građane da pomognu otkrivanju ovakvih slučajeva jer svako od dva i po miliona stanovnika, koliko ih se leči u Kliničkom centru, ima pravo da dobije adekvatnu negu - navodi se u saopštenju niške bolnice.

(D. K.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • prijepolje

    26. avgust 2013 | 16:32

    u prijepolju ne mozes da udjes kod doktora da mu ne das bar 20 eura. to se uzima i sakom i kapom,ali neke stvari objasnjava Misa Duran,kako on uzima to treba u film pretociti. od mita stan na zvezdari,svaki dan tenis na olimpu i sl. dokle? da li ce im neko stati na kraj?!

  • BigFoot

    26. avgust 2013 | 17:27

    Kad je stigao sva ta dela da odrobija? Nije? Naravno, zašto sam pomislio drugačije?

  • Std

    26. avgust 2013 | 17:23

    Na medicini u Srbiji, najvazniji predmet je trgovina. Nasi "doktori" su trgovci i sve drugo samo ne doktori.Sad ce mozda neko da mi kaze da ima izuzetaka ? Ja takve nisam sreo. Nedao ti bog da se razbolis u Srbiji.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA