Šveđanin, koji je dva meseca preživeo jedući sneg, hteo da se ubije?

Skajlberg je pre tri meseca raskinuo dugu vezu, a 20 dana pre nezgode je sa roditeljima prekinuo svaki kontakt. Takođe, protiv njega je u novembru bila pokrenuta parnica za vraćanje duga od 150 000 dolara, saznaje Dejli mejl

  • 0

Šveđanin, Piter Skajlberg  čiji se auto zaglavio u snežnom nanosu u Umei  na severu Švedske, dva meseca nije jeo ništa sem topljenog snega. Doktori smatraju da mu je telo upalo u stanje hibernacije i da je zbog toga došlo do usporavanja metabolizma, zahvaljujući kojem je Skajlberg preživeo.

Da podsetimo, Skajlberga je pronašao čovek koji je tuda sasvim slučajno prolazio motornim sankama.

Nakon što je smešten u bolnicu, Skajlberg je bio u veoma slabom i vidno depresivnom stanju. Ono što je policija uspela da sazna je to da je čovek bio profesionalni fotograf koga je sneg sprečio u poslu.

- U jednom trenutku smo pomislili da on i nije želeo da ga spasimo - sumnjaju iz Hitne pomoći.

Skajlberg je pre tri meseca raskinuo dugu vezu, a 20 dana pre nezgode je sa roditeljima prekinuo svaki kontakt. Takođe, protiv njega je u novembru bila pokrenuta parnica za vraćanje duga od 150 000 dolara, saznaje Dejli mejl.

- Ostaje nam samo da čekamo da se u potpunosti oporavi da bismo znali šta mu je bilo na umu - kaže policajac Ebi Niberg.

Piter Skajlberg je preživeo zahvaljujući snegu sa krova auta kojim se hranio. Ostale stvari koje su nađene u autu bile su prazna kutija cigareta i knjiga.

- Bio je na ivici snage. Da smo ga našli dan ili dva kasnije, našli bismo ga mrtvog. Ono što nam je takođe bilo čudno je to da niko nije prijavio njegov nestanak, čak ni posle dva meseca, dodao je Niberg.

(Dejli mejl / Isidora Danić)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA