DOK NAS SMRT NE RASTAVI: Umrli istog dana posle 66 godina braka

- Svi smo se složili da nije u pitanju koincidencija. Kad se mama razbolela pokušali smo da saopštimo tati da neće preživeti. Mislim da je tada odlučio da ona neće "otići" bez njega - rekla je ćerka bračnog para Knapke koji je primer za ljubavni par koji se retko sreće

  • 7

Vremešni par iz Ohaja preminuo je u razmaku od 11 sati u staračkom domu, posle skoro 66 godina provedenih u braku. Rođaci Harolda i Rut Knapke navode da je njihov kraj dokaz prave ljubavi i čuvenog "dok nas smrt ne rastavi".

- Svi smo se složili da nije u pitanju koincidencija. Kad se mama razbolela pokušali smo da saopštimo tati da neće preživeti. Mislim da je tada odlučio da ona neće "otići" bez njega - rekla je Kerol Romi jedna od šestoro dece bračnog para Knapke.

Harold (91) je preminuo 11. avgusta u svom domu u Versajsu u Ohaju, samo 11 sati nakon što je njegova supruga Rut (89) otišla na večni počinak.

- Moj otac je bio pun ljubavi, mnogo je voleo mamu. Bio je veoma brižna osoba - navela je njihova ćerka Margaret Knapke, ona je dodala da je njen otac noćima bdio nad majčinom posteljom kada je saznao da umire.

- Tata je umro samo 11 sati nakon mame i mi mislimo da je to poslednji dokaz ljubavi koju je osećao prema njoj - navela je Margaret.

Porodica para čiji je život bio ispunjen ljubavlju misli da su oni želeli da budu zajedno i u sledećem životu, pa da su stoga preminuli istog dana.

Harold je bio učitalj u lokalnoj školi, dok je Rut bila sekretarica koja je posle posla podizala decu.

Njihova ljubavna priča počela je još u trećem razredu osnovne škole, kada su osetili prve simpatije. Iako je izgledalo da će ih rat razdvojiti, to se nije dogodilo.

Naime, Harold je vojničke dane proveo u Nemačkoj, tokom Drugog svetskog rata i svakodnevno pisao svojoj dragoj. U vojsci je čak upoznao i Rutinog zeta.

Harold se vratio kući kao mladi vojni poručnik, a Rut ga je kako je volela da kaže "pustila da je juri dok je nije uhvatio".

Bračni par Knapke sad počiva jedan pored drugog. Iza njih ostalo je šestoro dece, 14 unučadi i 8 praunučadi.

- Ovo je jedna od ljubavnih priča koju vidite samo na filmu - zaključila je ćerka Romi medijima.

(M. R. / Izvor: bbc.co.uk)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Sabina Rossonero

    27. avgust 2013 | 20:48

    Dokaz da postoji prava ljubav, prelijepo <3

  • Boban

    27. avgust 2013 | 19:53

    Sav se najezi..

  • Dragana

    27. avgust 2013 | 21:18

    Koji li će od današnjih brakova i parova ovo doživjeti!Ako mi dozvolite,sa sigurnošću bi rekla nijedan.Pogana vremena,još poganiji ljudi!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA