BELA KUĆA: Ne svrgavamo Asada

Bela kuća isključuje bilo kakav vojni angažman na svrgavanju sirijskog predsednika Bašara al-Asada, saopštio je portparol Bele kuće Džej Karni

  • 9

- Opcije koje mi razmatramo se ne odnose na promenu režima BAšara al-Asada u Siriji. One se odnose na odgovor na jasno kršenje međunarodnih standarda kojima se zabranjuje upotreba hemijskog oružja - izjavio je portparol Bele kuće Džej Karni, a preneo Rojters.

Obama razmatra napade krstarećim raketama na ciljeve u Siriji povodom navodnog korišćenja hemijskog oružja od strane režimskih snaga 21. avgusta. Karni je objavio kako se narednih dana može očekivati da američka obaveštajna služba izda formalni izveštaj o navodnom korišćenju hemijskog oružja, čiji zaključak će, kako se očekuje, biti da je sirijska vlada odgovorna za takav napad.

Svaki pokušaj "promene režima" u Siriji od strane SAD uvukao bi Amerikance još dublje u konflikt, što je Barak Obama odlučan da izbegne. Obama je, između ostalog, već isključio slanje američkih trupa na sirijsko tlo.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Zutica

    28. avgust 2013 | 01:35

    Vi ste to isto hemisko oruzje dali pobunjenicima da ga iskoriste pa da vi mozete da optuzite Asada za to i da otpocnete napad protiv njegovog rezima..smesni ste Ameri...a koliko ste vi puta krsili medjunarodno pravo pa nikom nista...treci svetski rat !!!!

  • Томо

    28. avgust 2013 | 01:10

    Заинатили се. Није њима до Асада или Гадафија већ до онога што имају. Лешинари и њихов американ дреам

  • dr. dare

    28. avgust 2013 | 06:22

    Kazna zbog upotrebe hemijskog oruzja!!!! A sta je onda osiromaseni uranijum sto ga oni koriste u takozvane " humanitarne svrhe ", da bi navodno zastitili narod od torture aktuelne vlasti. Sarkasticno zvuci ali u odnosu na uranijumske bombe cije se posledice ispoljavaju godinama, kroz generacije ( sto i danas osetimo na svojoj kozi ), hemijsko oruzje je jos i humano.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA