Sirijski hakeri napali sajt Njujork tajmsa i Tviter

Odgovornost za napad odmah je preuzela Sirijska elektronska vojska (SEA), koju čine pristalice Bašara el Asada koje tvrde da brane sirijski narod od kampanje koju vode arapski i zapadni mediji

  • 4

Na sajt lista "Njujork tajms" i mikroblog Tviter izvršen je napad za koji je odgovornost odmah preuzela grupa pristalica sirijskog predsednika Bašara el Asada, Sirijska elektronska vojska (SEA).

Sajt njujorškog lista ni jutros ne radi posle napada koji su počeli juče, prenosi AFP.

"Njujork tajms" je juče posle podne na svom nalogu na Tviteru napisao da sajt "ima tehničke probleme", ali da se vesti objavljuju putem Tvitera i drugih linkova.

Mada nije jasno da li su napadi zaista delo sirijskih hakera, oni su se dogodili dok se SAD pripremaju za vojnu intervenciju protiv Asadovog režima kao kaznu zbog toga što, prema tvrdnjama Vašingtona, postoje nepobitni dokazi da je upotrebio hemijsko oružje protiv civila u građanskom ratu koji traje već dve i po godine.

Javnost je saznala za postojanje SEA proteklih meseci kada je na Tviterovom nalogu Asošiejted presa postavila lažni tvit o tome kako je američki predsednik Barak Obama povređen u dve eksplozije u Beloj kući.

Na meti SEA je bio i Tviter nalog foto-servisa Frans presa, kao i nalozi BBC, "Al Džazire", "Fajnenšel tajmsa" i "Gardijana".

SEA na svom sajtu tvrdi da brani sirisjki narod od kampanje koju vode arapski i zapadni mediji.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • D.M.

    28. avgust 2013 | 10:18

    Najvaznije mi da se zahvalim Snoudenu sto nam je otkrio da ameri brinu o nasim ljudskim pravima, i da ih dobro cuvaju

  • Bojan

    28. avgust 2013 | 09:58

    Sledeće je da su prouzrokovali zemljotres u Japanu. A Sirijci su krivi i za nevreme u americi.. Za sve imaju ameri dokaze. Šta ih briga, oni se boga ne boje..

  • mia

    28. avgust 2013 | 16:10

    Aferim Sirijci...zelim vam da udjete u kompjuterski program Pentagona i da amerima pobrkate loncice,da njihovi gradjani osjete kako je to izgubiti svoje najmilije,izgubiti svoje domove,gradove sravnjene typ "tepih"...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA