INDIJA: Petoro mrtvih u rušenju zgrade

Uzrok nesreće u kojoj je povređeno osam ljudi su niski građevinski standardi u ovoj zemlji, zgrade se sve češće urušavaju i dovode do tragedija

  • 0

Najmanje pet osoba je poginulo, a nekoliko je zatrpano pod ruševinama četvorospratne stambene zgrade u indijskom gradu Vadodara na zapadu zemlje, saopštili su danas zvaničnici.

Spasioci su iz ruševina zgrade sa 14 stanova, koja se srušila jutros, do sada spasli osmoro ljudi, prenela je agencija AFP.

Prošlog meseca se srušio dvospratni hotel u južnoindijskom gradu Sekunderabad, kada je poginulo 13 ljudi, a 17 povređeno. Dok je prilikom rušenja još jedne zgrade u aprilu život izgubilo 74 osobe.

Tokom poslednjih meseci u Indiji se srušilo nekoliko zgrada, od kojih su mnoge bile stambene u indijskom finansijskom centru Mumbai.

Takve česte nesreće govore o niskim građevinskim standardima u toj zemlji, u kojoj ogromna tražnja stanova i endemska korupcija često dovode do ilegalne izgradnje i malog broja inspekcijske kontrole.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA