BAGDAD: Poginula 51 osoba u seriji bombaških napada!

Mete napada, izvedenih automobilima bombama, eksplozivom i samoubilačkim napadima, bili su parkinzi, pijace i restorani u naseljima sa šiitskim življem

  • 2

Najmanje 51 osoba je poginula i 150 je ranjeno u napadima u i oko Bagdada, u područjima gde živi pretežno šiitsko stanovništvo, saopštila je iračka policija.

Mete napada, izvedenih automobilima bombama, eksplozivom i samoubilačkim napadima, bili su parkinzi, pijace i restorani u bagdadskim naseljima sa šiitskim življem, prenele su svetske agencije.

Napadi su se dogodili u naseljima Kazimija, Sadr Siti, Šab, Šula, Džamila i Mahmudija. Nasilje u Iraku je znatno povećano ove godine, u napadima je poginulo više od 3.600 ljudi.

Veruje se da iza napada pretežno stoje sunitske grupe nezadovoljne iračkom vladom predvođenom šitima.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Bojan

    28. avgust 2013 | 10:53

    Da li se iko raspitivao ODAKLE im toliki eksploziv??

  • Bojan

    28. avgust 2013 | 10:49

    Zar nije tamo demokratija? Zar nisu to oslobodili amerikanci? Imam osećaj da je više nemira i bombaški napada otkad je Sadam nestao.. Eto dođe i red na Siriju da im podare blagostanje i demokratiju isti ameri.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA