Šta Srbija dobija ako dođe banka iz Emirata?

- Nadam se da će oni raditi kao komercijalna banka u svim bankarskim sektorima, jer bi to obogatilo ponudu koju imamo na tržištu - kaže generalni sekretar Udruženja banaka Srbije Veroljub Dugalić

  • 11

Eventualni dolazak Rojal grupe iz Ujedinjenih Arapskih Emirata na srpsko bankarsko tržište značio bi potvrdu da investitori iz te zemlje žele da ozbiljno i dugoročno posluju u Srbiji.

- Dolazak bilo koje ozbiljne banke ovde može samo da doprinese boljem kvalitetu bankarskog sektora, većoj ponudi usluga i da to bude dobro i za klijente i za čitav bankarski sektor, a to važi i za Rojal grupu - rekao je generalni sekretar Udruženja banaka Srbije Veroljub Dugalić.

Prema njegovim rečima, u Srbiji postoji ukorenjena zabluda da će ako takva bankarska grupacija dođe, ona poslovati po pravilima različitim od ustaljenih bankarskih principa, da će davati kredite bez kamate i slično, što je vrlo nerealno očekivanje, jer će se oni prilagoditi uslovima koji postoje na lokalnom tržištu.

- Ako takva grupacija dođe, imaće svoje specifične principe, standarde i način poslovanja, ali osnovni bankarski principi svuda važe i isti su zakoni po kojima će oni raditi ovde − Zakon o bankama, Zakon o zaštiti korisnika finansijskih usluga - istakao je Dugalić.

Kako je naveo, ako Rojal grupa prepozna interes da radi kao komercijalna banka u Srbiji sa građanima i privredom, svakako će se opredeliti za tu varijantu, u protivnom zadržaće se na nivou predstavništva, kao neke druge velike banke u Srbiji.

- Nadam se da će oni raditi kao komercijalna banka u svim bankarskim sektorima, jer bi to obogatilo ponudu koju imamo na tržištu - rekao je Dugalić.

On je napomenuo da bi dolazak Rojal grupe bio specifičan u odnosu na druge primere dolazaka banaka na srpsko tržište, jer bi bio u sklopu aranžmana sa kompanijama iz UAE.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Pelé

    28. avgust 2013 | 17:32

    BRAVOOOO. Prvo ce doci njihove FIRME,pa ce onda doci njihova BANKA. Pa ce te firme uzimati kredite kod njihovih banki a pogodite kako ce vracati kredite... Pa od novca kojim mi budemo kupovali njihovu robu i usluge. ZNACI ODOSE PARE U UAE.

  • D.M.

    28. avgust 2013 | 17:52

    Vise arapa?

  • Владан

    28. avgust 2013 | 17:11

    још лопова

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA