• 10

Evo šta sve ne možete da platite karticom u Srbiji!

Platne kartice ne primaju u zanatskim radnjama, ali ni državnim institucijama, kao što je autobuska stanica. Uskoro će taksi usluge moći da se plaćaju karticom

  • 10

Mada se čini da je sa razvojem modernih sistema plaćanja dovoljno samo provući "plastiku", gotovo sve manje zanatske radnje trguju samo za gotovinu.
Žarko Milisavljević, predsednik Asocijacije malih i srednjih preduzeća, kaže da je "malim trgovcima jednostavno povoljnije da ne ulaze u slične finansijske aranžmane sa bankama, jer ovako svaka od njih uzima proviziju".

- Jeste da su građani nekad na gubitku, moraju da trče do bankomata da bi podigli novac, ali, ukoliko kartice ušle u svaku radnju, i same usluge zanatlija bi bilo skuplje - dodaje on.
"Moderni" način plaćanja i veća preduzeća, samoinicijativno biraju. Tako, putnici koji pazare kartu za voz, mogu da je kupe "plastikom", dok na Beogradskoj autobuskoj stanici primaju samo jednu vrstu kartica. Čak i plaćanje u pošti ima svoja organičenja. Komunalije ne mogu da se izmire direktno sa kartice, već građani prethodno moraju da podignu novac.

Samo gotovinu "vole" i gotovo sve državne ustanove, u kojima brojne usluge, prijave, doplate, uverenja ne mogu ni da se plate na licu mesta, već korisnici moraju sa priznanicom u poštu. U domu zdravlja se participacija, na primer, plaća direktno, ali samo kešom. Tako je i za registraciju vozila. 
Platne kartice uskoro bi trebalo da zažive u beogradskim taksijima. Do kraja godine će svih 530 vozila imati sistem za plaćanje karticom, kažu u Naksis taksija.
(Telegraf-rs / Izvor: Večernje novosti)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • nikola

    Pa da vidimo ponude za broj lepe pekarke... xD pocetna cena 100e. Hahhahahahah... :D

  • Niko bitan

    Doooooobraaaaaa...

  • Mimster

    Ljudi NEMAJU para za hleb a oni se brinu gde se moze platit karticom tctctc!

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima