• 8

General Ojdanić se sutra vraća iz Haga!

Penzionisani general VJ Dragoljub Ojdanić, koji je u Haškom tribunalu osuđen na 15 godina zatvora zbog ratnih zločina na KiM, u četvrtak stiže u Beograd redovnom linijom "Er Srbija"

  • 8

Penzionisani general VJ Dragoljub Ojdanić, koji je u Haškom tribunalu osuđen na 15 godina zatvora zbog ratnih zločina na KiM, u četvrtak stiže u Beograd.
Ojdanić kome su istekle dve trećine kazne, vraća se u Srbiju redovnom linijom "Er Srbije".

Početkom godine, ovaj nekadašnji načelnik Generalštaba VJ i ministar odbrane je, kao i tužilaštvo, povukao žalbu na presudu. To je učinjeno iz humanitarnih razloga vezanih za njegovo zdravlje koje je narušeno tokom boravka u pritvoru.
U podnesku koji je tada predao sudu, Ojdanić je prihvatio svoju krivicu.

- U potpunosti prihvatam nalaze iz presude - naveo je Ojdanić. - Sve što mi preostaje je da odslužim svoju kaznu. Uskoro ću napuniti 72 godine i zdravlje mi se pogoršalo tokom godina u pritvoru. Upoznat sam sa pravnim posledicama ove odluke, uključujući i činjenicu da posle povlačenja žalbe ne postoji pravna mogućnost da se presuda ponovo razmatra, ukine ili preinači u moju korist.
"Kosovski" proces protiv bivših državnika, vojnih i policijskih funkcionera SRJ i Srbije koji su optuženi za zločine na KiM tokom NATO bombardovanja još nije pravnosnažno okončan za sve.

Milan Milutinović je oslobođen u prvom stepenu i tužilaštvo nije htelo da se žali. Međutim, na konačnu presudu čekaju još bivši vicepremijer Vlade SRJ Nikola Šainović, nekadašnji komandant Treće armije genral Nebojša Pavković, načelnik štaba Prištinskog korpusa genral Vladimir Lazarević i Sreten Lukić koji je tokom NATO bombardovanja bio načelnik MUP za KiM.
(Telegraf.rs / Izvor: Večernje novosti )
VESTI IZ RUBRIKE

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Milenko Gavric

    Dobro nam dosao srpski generale.

  • Ivan

    Za razliku od ove jajare, Seselj ima m..a, nisam njegov fan, ali obraz je obraz

  • Lela

    Dobro nam došao generale.

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima