Ovo su savetnici novog ministra privrede

- Nebojša Katić i Vladimir Gligorov su najbolji ekonomisti u zemlji, a tražićemo da se vrati i Branislav Zec, on je bio državni sekretar izuzetnog kvaliteta - kaže Milan Knežević, predsednik Asocijacije malih i srednjih preduzeća

  • 5

Milan Knežević, predsednik Asocijacije malih i srednjih preduzeća, najavljuje da bi savetnici novog ministra privrede Saše Radulovića mogli da budu direktor Siemensa u Srbiji Tihomir Rajlić ili ekonomisti Nebojša Katić i Vladimir Gligorov.

- Predložili smo Saši Raduloviću za savetnika Rajlića, direktora Siemensa, on to još nije prihvatio ali zamolićemo ga. Ja sam se ponudio da pomognem ministarstvu i Radulović se složio da vodim vladin Savet za mala i srednja preduzeća. Katić i Gligorov su po meni najbolji ekonomisti u zemlji, tražićemo i da se u ministarstvo vrati i Branislav Zec, on je bio državni sekretar izuzetnog kvaliteta, a tokom Dinkićevog mandata je otpušten - kaže Knežević.

On ističe da su Srbiji potrebni ljudi koji stvaraju i proizvode, a ne oni koji trguju i upravljaju.

Knežević dalje navodi da, ukoliko se stvori ambijent koji će uvažavati mišljenja nauke, a ne partija, neko od pomenutih stručnjaka bi mogao da prihvati mesto pomoćnika ministra.

- Zamolićemo ih, pa makar ih asocijacija angažovala i platila, potrebna su nam stručna mišljenja da ne nasedamo više na svoje genijalnosti - tvrdi predsednik Asocijacije malih i srednjih preduzeća.

(Telegraf.rs / Izvor: Politika)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Perica

    29. avgust 2013 | 11:15

    Sve moj do mojega!

  • Milan

    29. avgust 2013 | 13:21

    A,da nam ovaj Knežević koji se mnogo pravi pametan,prvo objasni po čemu je stručan Saša Radulović,koji su to rezultati u privredi koji njega preporučuju osim problematičnih stečajeva koje je vodio.Uvjeren sam da SNS u svojim redovima ima mnogo boljih,stručnijih,i svakako poštenijih stručnjaka od ovog preletača bez iole relevantnih stručnih rezultata.Mislim da je ovo prva greška našeg predsjednika g.A.Vučića.

  • sremac

    15. septembar 2013 | 21:41

    Asocijacija je tražila da Međunarodna organizacija rada(MOR) da reaguje na ideju Privredne komore da osnuje udruženje poslodavaca.Kad neleži vraže , Milan od Asocijacije izađe sa još genijalnijom idejom......da ON kao predsednik udruženja poslodavaca(Asocijacija) bude predsednik Vladinog saveta za mala i srednja preduzeća.Koga će on da predstavlja ?....vlast(Vladu) ili poslodavce......Šta mislite kako će na ovu ideju reagovati ista ta Međunarodna organizacija rada(MOR)...?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA