INDIJA: Uhapšen vođa najveće terorističke grupe!

Veruje se da je uhapšeni Batkal odgovoran za više od 30 bombaških napada u većim gradovima Indije, uključujući Nju Delhi, Mumbaj, Hajderabad

  • 0

Pripadnici indijske obaveštajne agencije uhapsili su jednog od lidera domaće terorističke grupe osumnjičene za seriju bombaških napada u više gradova, saopštili su danas zvaničnici vlade.

Jasin Batkal uhapšen je sinoć na istočnoj granici Indije sa Nepalom i trenutno ga ispituje policija, izjavio je novinarima ministar unutrašnjih poslova Sušilkumar Šinde, ne navodeći detalje.

Policija je navela da je Batkal jedan od osnivačkih lidera "Mudžahedina Indije", grupe povezane sa zabranjenom islamističkom pobunjeničkom grupom Laškar-e-Taiba, koja je preuzela odgovornost za neke od napada u Indiji.

Stručnjak iz oblasti bezbednosti Ašok Karnik ocenio je da je hapšenje Batkala značajno, jer bi on mogao da razotkrije tu terorističku mrežu u zemlji.

Indijska vlada smatra "Mudžahedine Indije" odgovornim za napad na jedan kafić popularan među strancima u gradu Pune na zapadu zemlje 2010. godine, u kom je 17 ljudi ubijeno.

Veruje se da je Batkal odgovoran za više od 30 bombaških napada u većim gradovima Indije, uključujući Nju Delhi, Mumbaj, Hajderabad, navela je agencija Kjodo.

Kjodo navodi da je Batkal uhapšen posle dojave da će pokušati ilegalno da pređe u Nepal.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA