VALJEVO: Inspektori sarađivali s dilerima!

Dejan Subotić i Milan Ćulafić uhapšeni su u akciji Sektora unutrašnje kontrole, a zbog sumnje da su primali mito i tako štitili valjevske dilere droge

  • 7

Pripadnici Sektora unutrašnje kontrole MUP-a Srbije uhapsili su Dejana Subotica, šefa Odseka za suzbijanje kriminaliteta PU Valjevo i Milana Ćulafića, vođu grupe za suzbijanje narkomanije PU Valjevo zbog sumnje da su primali mito, saznaje Telegraf.

Oni su uzimali novac od nekolicine valjevskih dilera kako bi ih "zaštitili“ od policijskih istraga. Sumja se da su za po 1.500 evra mesečno, već sedam godina, dileri od sefa Odseka dobijali informacije kada ih policija "radi“ odnosno, kada se protiv njih vode istrage, kao i kada su njihovi mobilni telefoni na "na policijskim merama“.

Kako saznajemo, uhapšeni Subotić i Ćulafić cak su i drogu zaplenjenu u različitim policijskim akcijama na teritoriji Valjeva ponovo vraćali na tržiste posredstvom dilera od kojih su uzimali novac. Kako se ne bi otkrilo da nedostaje određena kolicina zaplenjene droge u kese su stavljali paracetamol.

Tako su, na primer, za kilogram heroina od dilera koje su stitili uzeli 10 hiljada evra. Kako saznajemo, preprodavci narkotika koji su i pored "zastite“ uhapšeni, upravo zbog izostanka pomoći koju su očekivali zbog mesečnog davanja novca, pristali su na svaki vid saradnje sa operativcima Sektota unutrašnje kontrole MUP-a Srbije, pa je klupko saradnje kriminalaca i visoko pozicioniranih policajaca u PU Valjevo, polako počelo da se odmotava.

(E. T.)

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Deki

    29. avgust 2013 | 12:14

    Bas me cudi...pa cela panduracija je korumpirana do srzi...od vrha pa do pandura coskara ili saobracajca.

  • Milan

    29. avgust 2013 | 12:44

    Ova dvojica su sitne ribe u odnosu na njihove sefove,ko razume shvatice

  • Ma nije valjda

    29. avgust 2013 | 14:20

    A recite mi gde nije tako.Slazem se da su ako ne 100% a ono 95% prekrsioci zakona kog treba da cuvaju.Da ne govorim o tome da su ekstremno iskomleksirani,veoma sujetni pa svaki razgovor lako moze da se zavrsi lose po vas.Ogromna vecina je u policiji jer nisu mogli drugcije da se iskazu u drustvu pa su ogrnuti silom koja iza njih stoji postali osioni,bahati cak ponekad i vise od toga postanu zveri.Sacuvaj me Boze da ima bilo ko posla s njima,prosto receno treba ih se plasiti kad se setite da su neka neverovatna zlodela upravo oni pocinili

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA