PREPORUKA IZ VULKANA:" Zapisano u zvezdama" zabranjena knjiga prevedena na 20 jezika

Pored prvenca "Zapisano u zvezdama" Parinuš Sanije o ženama u Iranu, okovanom tradicijom, Vulkan preporučuje spektakularni roman "Đavo nosi Pradu", ali i nastavak na koji ste čekali deceniju "Đavo se sveti"!

  • 0

Izdavačka kuća "Vulkan" za kraj letnjih dana preporučuje knjigu Parinuš Sanije "Zapisano u zvezdama", potresnu priča o jakim ženama koje se bore za ono što žele, o prijateljstvu i strastima, a za ljubitelje popularnog romana "Đavo nosi Pradu" stiže urnebesni nastavak "Đavo se sveti".

"Zapisano u zvezdama" Parinuš Sanije

Veliki roman o ljubavi i nadi, o mržnji i patnji... Parinuš Sanije hrabro i odlučno otkriva istinu o ženama u Iranu, okovanim tradicijom, koje se i danas, ovog časa, bore protiv fanatizma.

Mazuma nikada nije upoznala slobodu. Zna samo da sluša oca i braću. Zna i za batine, koje često dobija. Zna šta se očekuje od časne i smerne devojke kakva je ona: da nosi čador, da služi muškarcima uvek i svuda, da korača brzo, spuštenog pogleda. Ipak, Mazuma danas nije poslušala. Usudila se da pogleda mladića kojeg svaki dan sreće na uskim sokacima svoga grada. Nije trebalo mnogo pa da pogledi prerastu u veliku ljubav. U ljubav opasnu, koju je nemoguće sakriti i zbog koje će biti kažnjena. Kriva je za najveći greh, zbog toga što voli. Ovoga puta, batine nisu dovoljna kazna. Da bi sačuvala porodičnu čast, mora odmah da se uda, i to za čoveka kojeg će joj izabrati braća.

Od tog trenutka, Mazuma mora da prihvati svoju sudbinu. Da bude predana žena svom mužu, da udovolji svakoj njegovoj želji, a potom i brižna majka svojoj deci.

Dok Iranom besni revolucija, ova žena će hrabrost pronaći u ljubavi koju čuva duboko u sebi i koju nikada nije zaboravila. I čekaće dan kada će napokon dobiti ono što zaslužuje.

"Đavo nosi Pradu" Lorin Vajsberger

Urnebesno, zabavno, skandalozno! Mislite da je vaš šef došao pravo iz pakla? Niste još upoznali Mirandu Pristli...

Luksuz, ekskluzivne žurke, sevanje bliceva i potoci šampanjca. Glamurozni svet mode san je svake devojke. Ipak, postoji i druga strana medalje...

Andrea Saks, devojka iz malog grada, tek što je završila koledž, a već je našla posao iz snova – postala je pomoćnica Mirande Pristli, neverovatno uspešne i moćne urednice časopisa Pista. Taj legendarni časopis, koji čitaju najglamuroznije žene u Njujorku, diktira modu na globalnom nivou, a milioni čitalaca verno slede njegove savete. U Endinom novom svetu, u kojem su najčešće reči Prada, Armani, Versače, žive samo nemoguće mršave i lepe žene sa mnogo stila, i zgodni i privlačni muškarci obučeni po poslednjoj modi. Međutim, niko od tih naizgled savršenih ljudi ne usuđuje se da kaže 'ne' Mirandi, pa ni Andrea nije izuzetak. Međutim, kako vreme prolazi, a Mirandini prohtevi postaju žešći, ona shvata da se iza blistave fasade glamura krije i tamna strana, i da taj posao za koji bi milioni devojaka umrli, možda može i nju da ubije. Pa čak i ako preživi, da li zbog toga treba da đavolu proda dušu?

"Đavo se sveti" Lorin Vajsberger

Đavo se najzad vratio po svoje – naravno, sa stilom! Prošlo je skoro deset godina otkako je Andrea Saks dala otkaz Mirandi Pristli i napustila posao iz snova za koji se ispostavilo da je posao iz najgore noćne more. Udružila je snage sa Emili, nekadašnjom saradnicom i ljutom suparnicom, i pokrenula otmen časopis o venčanjima koji je brzo postao nezaobilazno štivo svih mladih pomodara.

Osim uspeha na profesionalnom planu, Endi je upoznala ljubav svog života. To je Maks Harison, potomak čuvene porodice medijskih magnata, uspešan i neverovatno zgodan mladić sa liste najpoželjnijih neženja. Njihovo venčanje biće društveni događaj godine, a svi prijatelji i porodica okupiće se da proslave zajedno sa srećnim parom. Endi je na vrhu sveta.

Ali, karma je čudo. Na samo jutro venčanja, prošlost će pokucati na Endina vrata, a svadbena groznica pretvoriće se u ledenu strepnju. Iako to ni u snu ne bi pomislila, svi napori da izgradi srećniji, novi život vratiće je tami kojoj je jedva umakla – i baciti je pravo pred noge samom đavolu...

(Telegraf.rs)

 

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA