• 6

Švajcarci pristali da otkriju račune Amerikanaca

Sve švajcarske banke, njih više od sto, odlučile su da Vašingtonu stave na raspolaganje dokumentaciju o tajnim računima američkih državljana u Švajcarskoj

  • 6

Švajcarci su na kraju popustili!
Sve švajcarske banke, njih više od sto, pristale su da Vašingtonu stave na raspolaganje dokumentaciju o tajnim računima američkih državljana u Švajcarskoj, otkrivaju pojedinosti sporazuma švajcarskih bankara i ministarstava pravosuđa i finansija Amerike, koje je objavio ciriški dnevnik "Tagesancajger".

Takođe, švajcarski bankari su se dodatno obavezali, navodno samoinicijativno, da će platiti nadležnim finansijskim upravama SAD između 20 i 50 odsto sume, koju su američki vlasnici bankovnih računa utajili od poreza u SAD.
- Privatna nagodba pregovaračkih timova Švajcarske i SAD kosi se sa odlukama koje su u junu izglasali poslanici švajcarskog parlamenta - tvrdi "Tagesancajger". Uz odluku o nedodirljivosti bankarske tajne, odbornici su odbili američki zahtev Švajcarskoj da ukine pravo na anonimnost američkih vlasnika računa u alpskim trezorima, kaže se u komentaru i dodaje da je nagodba, praktično, dokument o kapitulaciji švajcarskih bankara.
Predsedavajući Udruženja švajcarskih bankara Patrik Odije, ipak, drugačije gleda na stvari.
- Sveukupno gledano, vlasnici problematičnih računa su u manjini, a pošteni klijenti su dominantna većina - rekao je Odije.
(Telegraf.rs / Izvor: Politika)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • I odozgo Tito

    Propali ste i vi time, niko vam vise ni ekser poverit nece

  • Ilija Čvorović

    Biće prikazani svi računi osim Bajdenovog, Olbrajtove, Rotchilda, Bžežinskog, Bilderberga i ostalih cionista posto je poznato da je švajcarski bankarski sistem u rukama istih

  • Petar

    Morali pa pristali, da ne bude i kod njih upotreba bojnih otrova protiv štediša.

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima