Obama plakao dok je gledao film Batler

Američki predsednik Barak Obama priznao da se rasplakao gledajući film "Batler" jer ga je rastužilo saznanje da su generacije Afroamerikanaca zbog diskriminacije ostale na pozicijama posluge

  • 14

Predsednik Sjedinjenih Američkih Država, Barak Obama priznao je da je plakao dok je gledao film Lija Danijelsa "Batler".

Film, u kome batlera igra Oskarovac Forest Vitaker, a njegovu suprugu voditeljka Opra Vinfri, nalazi se na vrhu američkog boks-ofisa već drugu nedelju zaredom, a spekuliše se da će biti jedan od mogućih kandidata za Oskara.

- Plakao sam, ne zato što sam mislio na sve batlere koji prolaze kroz Belu kuću, već zato što su cele generacije Afroamerikanaca zbog diskriminacije ostale na pozicijama posluge, a mogli su da napreduju - rekao je Barak Obama, prvi Afroamerički predsednik SAD-a, u intervjuu radio voditelju Tomu Džojneru.

Zakoni Džima Kroua, koji su legalizovani na lokalnom i saveznom nivou, propisivali su gde Afroamerikanci mogu da jedu, idu u školu, sede u autobusu i za koga mogu da se venčaju, a bili su na snazi od 1870-tih do 1960-tih godina. Film "Batler"  zasnovan je na životnoj priči Afroamerikanca Judžina Alena, koji je radio kao batler u Beloj kući 34 godine.

(Telelegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • milos

    29. avgust 2013 | 19:43

    Isplakao se zbog filma,a pauzi istog resio da ubija Sirijsku decu i da izmislja i laze da bi to uspeo da uradi. Ziveo Obama.

  • Bunt!

    29. avgust 2013 | 19:55

    A rasplaces li se kada poubijas hiljade neduznih civila???

  • marko

    29. avgust 2013 | 21:56

    Da li je zaplakao kada je onaj manijak,pod njegovom komandom,pobio onoliku decu?Nobelova nagrada je izgubila smisao i vrednost koju je nekada imala zahvaljujuci ovoj demonskoj zemlji koju on vodi.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA