Film Krugovi srpski kandidat za Oskara (VIDEO)

Stručni odbor Akademije filmske umetnosti i nauke izglasao je da nacionalni kandidat za 86. nagradu Američke filmske akademije "Oskar" bude film Srdana Golubovića "Krugovi"

  • 0

Reditelj Srdan Golubović, čiji je film "Krugovi" srpski kandidat za nagradu Oskar u kategoriji najbolji dugometražni igrani film na stranom jeziku, izjavio je danas da je jako srećan i izrazio nadu da će ovaj film dobro reprezentovati srpsku kinematografiju.

Stručni odbor Akademije filmske umetnosti i nauke iz Beograda glasao je danas o nacionalnom kandidatu za 86. nagradu Američke filmske akademije Oskar, a "Krugovi" su dobili devet od ukupno 14 glasova.

- To je veliko priznanje za ovaj film i za mene i za celu ekipu koja ga je radila. Nadam se da će dobro reprezentovati srpsku kinematografiju - rekao je Tanjugu Golubović.

- S obzirom da je već dobio nagradu na najvećem američkom festivalu Sandens i ima distribuciju u Americi, mislim da će nas dostojno predstaviti u trci za Oskara - dodao je on.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA