IRAK: U napadima poginule 24 osobe

U poslednje dve eksplozije u Iraku poginule su 24 osobe, a 32 su povređene. Od početka aprila broj iračkih žrtava popeo se na četiri hiljade

  • 5

Najmanje 18 osoba je poginulo, a 32 je povređeno u eksploziji automobila-bombe na jednoj pijaci u Samari severno od Bagdada, javio je AP, izveštavajući da je i u predgrađu Bagdada, Abu Graibu, eksplodirao automobil-bomba i da je poginulo najmanje šest a povređeno 15 osoba.

Eksplozija se desila u pretežno sunitskom gradu Samari, navela je francuska agencija AFP, dodajući da među žrtvama ima žena i dece.  Bomba je eksplodirala u večernjim satima, kada siromašnije stanovništvo u većem broju dolazi na pijacu kako bi po povoljnijim cenam kupili poljoprivredne proizvode.

Druga bomba je eksplodirala u Abu Graibu i ubila šest osoba, navodi AP, pozivajući se na policiju. Američka agencija navodi da su bolnički izvori potvrdili bilans žrtava u eksplozijama. Za sada niko nije preuzeo odgovornost za eksplozije, ističe AP i dodaje da ispostava Al-kaide u Iraku često izvodi eksplozije automobila-bombi sa mnogobrojnim žrtvama među civilima.

Broj iračkih žrtava tokom avgusta se tako popeo na više od 600, a od  početka aprila ubijeno je više od 4.000 ljudi, podseća AP.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Bojan

    30. avgust 2013 | 07:49

    Zar nisu ameri doneli demokratiju tamo?

  • Ilija Čvorović

    30. avgust 2013 | 01:33

    Zahvaljujuci Američko-Britanskoj i cionističkoj propagandi, blokadama, pritiscima, lažima o WMD, dva zalivska rata i na kraju uklanjanju Sadama za čije vreme nije bilo ovakve nestabilnosti imamo državu Irak nikad goru...

  • Aleksandar

    30. avgust 2013 | 09:16

    A zamislite da ih Ameri nisu oslobodili od Sadama. Spasise ih na vreme sad im je ekstra

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA