JEMEN: Ubijen vođa Al Kaide u napadu bespilotne letelice

Napad je izveden rano jutros na jedno vozilo u selu Manaseh u toj provinciji, a ubijeni su vođa najopasnije ekstremističke grupe u ovoj zemlji Kaid el Dahab i još dve osobe

  • 1

Vođa ogranka Al Kaide u Jemenu ubijen je u napadu bespilotne letelice u jugoistočnoj provinciji Bajda, saopštili su plemenski izvori.

Kako javlja agencija Frans pres, napad je izveden rano jutros na jedno vozilo u selu Manaseh u toj provinciji, a ubijeni su vođa najopasnije ekstremističke grupe u ovoj zemlji Kaid el Dahab i još dve osobe.

Dahab, jedan od vođa Al Kaide na Arabijskom poluostrvu, ranije je ratovao sa ovom grupom u Iraku.

On je brat Tareka el Dahaba, takođe jednog od lidera grupe, koji je u januaru 2012. godine sa svojim borcima nakratko zauzeo grad Radah u provinciji Bajda, nakon čega je ubijen.

10 napada bespilotnim letelicama koji su izvedeni na istoku, jugu i jugoištoku Jemena od 28. jula ubijeno je više od 40 ljudi. Napade, kako se smatra, izvode SAD, jedina zemlja u regionu koja ima tzv. dronove.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • I odozgo Tito

    30. avgust 2013 | 12:17

    Kad misle sve drzave koje su navodno "pravosudne" ispisat sudsku poternicu protiv internacinalno delujceg ubice? Ne branim teroriste ali niko nema pravo bez suda nekog javno ubijat i to jos na kukavicki nacin! Jesmo mi se vratili u srednji vek ili kako? Svet oci zatvara i ubistva podrzava, dakle svako moze biti ubijen bez ikih dokaza i istrage, umesto protesta jos se ugadja ubicama jer nekom uzeti zivot bez suda je ubistvo. Primitivna smo mi rasa, dokaz su najvise nas balkanaca umjetne podele i zlocini na svojima koje god vere.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA