HRVATSKA: Troje teško povređeno u udesu gumenog čamca

Teže su povređena dva hrvatska državljanina, L. N. iz Malog Lošinja, koji je zadobio otvorenu posekotinu jezika, i M. L. iz Koprivnice, inače komandant plovila, koji je zadobio prelom kostiju lica, kao i belgijska državljanka D. D., sa posekotinom čela

  • 0

Gumeni čamac "taksi bout", u kojem je bilo 15 osoba, udario je jutros u lukobran ispred luke u Rabu, pri čemu je njih devetoro povređeno, od kojih troje teže i oni su helikopterom prevezeni do KBC Rijeka.

Među njima je bilo osam belgijskih i sedam hrvatskih državljana, saopšteno je iz Ministarstva pomorstva, saobraćaja i infrastrukture.

Teže su povređena dva hrvatska državljanina, L. N. iz Malog Lošinja, koji je zadobio otvorenu posekotinu jezika, i M. L. iz Koprivnice, inače komandant plovila, koji je zadobio prelom kostiju lica, kao i belgijska državljanka D. D., sa posekotinom čela.

Lakše povređeni prevezeni su na Rab i oni imaju poderotine i pretrpeli su udarce.

Gumeni čamac s Krka, dužine 10 metara, udario je u lukobran kod ostrvceta Sv. Juraj u blizini luke Rab rano jutros i odmah je pokrenuta akcija spasavanja s Lučkom stanicom Rab, koja je svojim plovilom ekipu Hitne medicinske pomoći prevezla do povređenih, piše agencija Hina.

U spasavanje je uključena i Pomorska policija i Javna vatrogasna služba, a s kopna su dodatno upućene ekipe Hitne medicinske pomoći i policijska patrola iz Raba.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA