• 28

Ima dva fakulteta, a nude joj da volontira!

Kada je 26-godišnja Dragana Tomčić posle studija ekonomije potražila posao, sedam meseci je slala CV na bezbroj konkursa. Dobila je samo dva odgovora

  • 28

Dragana Tomčić (26), jedan od najboljih studenata Novosadskog univerziteta, završila je Ekonomski i Fakultet tehničkih nauka sa prosekom 9,71, a ipak ne može da nađe stalno zaposlenje u struci.
Ekonomski fakultet, smer marketing, završila je u 22. godini, a posle dve godine upisala se i na FTN.

- Nisam imala novac za studije industrijskog inženjerstva i menadžmenta, ali sam uspela da se upišem na FTN 2011. godine kada sam dobila stipendiju Ekološkog pokreta. Da nije bilo toga, ne bih imala diplomu FTN - priča Dragana za list "24 sata".
Kada je posle studija ekonomije potražila posao, sedam meseci je slala CV na bezbroj konkursa. Dobila je samo dva odgovora.
- Dve privatne firme su mi ponudile volontiranje na godinu dana i neizvesnu mogućnost da dobijem posao. Morala sam da ih odbijem jer u mojoj četvoročlanoj porodici jedino ja zarađujem radeći u buticima, piceriji i na promocijama - kaže Dragana.
Kada je dobila ugovor o delu u Službi katastra nepokretnosti, pomislila je da joj se sreća najzad osmehnula, ali stalno zaposlenje nije dobila jer su joj pune tri godine rad produžavali na mesec dana. Tek u aprilu ove godine dobila je ugovor na tri meseca, ali se na birou i dalje vodi kao nezaposlena.
Dok je radila u katastru, uspevala je da ispunjava obaveze na Fakultetu tehničkih nauka i za 11 meseci položila je 17 ispita. Stigla je da se uveče bavi folklorom, a od stranih jezika savladala je engleski i usavršava nemački.
I dalje šalje CV na konkurse i očekuje da će dobiti stalni posao u struci. Ali odgovora nema...
(Telegraf.rs / Izvor: 24 sata / Đ. Petrović)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • !!!

    Zelja za novcem je veca od patriotizma. I uvek ce biti. Srbija je gladna i zedna.

  • Igor

    Hiperprodukcija na fakultetima...nista drugo,svi su ekonomisti i menadzeri

  • Zoran11

    Svi mediji danas samo o tome. I moja cerka je zavrsila dva fakulteta sa 26g i trazila je posao 2 godine, a poslala preko 500 cv, ali je radila i ono za sta nije skolovana dok nije nasla u svojoj struci, ali se nije slikala i eksponirala u medijima. Verujem da takve dece ima dosta.

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima