Ima dva fakulteta, a nude joj da volontira!

Kada je 26-godišnja Dragana Tomčić posle studija ekonomije potražila posao, sedam meseci je slala CV na bezbroj konkursa. Dobila je samo dva odgovora

  • 28

Dragana Tomčić (26), jedan od najboljih studenata Novosadskog univerziteta, završila je Ekonomski i Fakultet tehničkih nauka sa prosekom 9,71, a ipak ne može da nađe stalno zaposlenje u struci.

Ekonomski fakultet, smer marketing, završila je u 22. godini, a posle dve godine upisala se i na FTN.

- Nisam imala novac za studije industrijskog inženjerstva i menadžmenta, ali sam uspela da se upišem na FTN 2011. godine kada sam dobila stipendiju Ekološkog pokreta. Da nije bilo toga, ne bih imala diplomu FTN - priča Dragana za list "24 sata".

Kada je posle studija ekonomije potražila posao, sedam meseci je slala CV na bezbroj konkursa. Dobila je samo dva odgovora.

- Dve privatne firme su mi ponudile volontiranje na godinu dana i neizvesnu mogućnost da dobijem posao. Morala sam da ih odbijem jer u mojoj četvoročlanoj porodici jedino ja zarađujem radeći u buticima, piceriji i na promocijama - kaže Dragana.

Kada je dobila ugovor o delu u Službi katastra nepokretnosti, pomislila je da joj se sreća najzad osmehnula, ali stalno zaposlenje nije dobila jer su joj pune tri godine rad produžavali na mesec dana. Tek u aprilu ove godine dobila je ugovor na tri meseca, ali se na birou i dalje vodi kao nezaposlena.

Dok je radila u katastru, uspevala je da ispunjava obaveze na Fakultetu tehničkih nauka i za 11 meseci položila je 17 ispita. Stigla je da se uveče bavi folklorom, a od stranih jezika savladala je engleski i usavršava nemački.

I dalje šalje CV na konkurse i očekuje da će dobiti stalni posao u struci. Ali odgovora nema...

(Telegraf.rs / Izvor: 24 sata / Đ. Petrović)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Fearless

    30. avgust 2013 | 14:24

    Kada sam diplomirao na državnom fakultetu proveo sam godinu dana volontirajući dok nisam dobio plaćen posao (bez veze ili sličnog). Razumem devojku u potpunosti, jer je sistem urušen i ljudi sa sumnjivim fakultetima po nekim rupama i selima dobijaju posao u državnoj administraciji, a devojka sa sjajnim prosekom i znanjem jezika ništa. Moja preporuka( joj) je da ide u inostranstvo, ako već zna 2 jezika. Tamo će neko ceniti znanje.

  • Bata

    30. avgust 2013 | 14:40

    Samo ko zavrsi Megatrend moze da se nada poslu a jos ako ima i partisku knjizicu problem je resen.

  • Papazjanija

    30. avgust 2013 | 14:29

    Bezi sestro odavde! Pasos i diplomu u ruke i samo bezi, pa ces moci da se brines i za sebe i za svoju porodicu!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA