OBAMA: Nisam doneo konačnu odluku o napadu!

- Ono što smo do sada mogli da vidimo je, u najmanju ruku, nesposobnost da se Savet bezbednosti pomeri s mrtve tačke, suočen s jasnim kršenjem međunarodnih normi - naglasio je Obama, prenosi Frans pres

  • 13

Predsednik Sjedinjenih Američkih Država Barak Obama rekao je danas da nije doneo "konačnu odluku" o vojnom napadu na Siriju, ali da svet ne može da prihvati ubijanje žena i dece gasom.

Pošto je nazvao navodno korišćenje hemijskog oružja pretnjom za američku nacionalnu bezbednost, Obama je rekao da će odgovor na to biti mali i ograničen.

Američki predsednik kritikovao je "nesposobnost" Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija da deluje po pitanju Sirije i upozorio da svet ne sme da ostane "paralisan", već treba da odgovori na napad hemijskim oružjem koji je navodno izvršio sirijski režim.

- Ono što smo do sada mogli da vidimo je, u najmanju ruku, nesposobnost da se Savet bezbednosti pomeri s mrtve tačke, suočen s jasnim kršenjem međunarodnih normi - naglasio je Obama, prenosi Frans pres.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • serdar janko

    30. avgust 2013 | 21:59

    sta bi sad predomisljanja zalis bombe ...prpa pa da.ko se maca lati od njega i poginu

  • dr. dare

    30. avgust 2013 | 22:42

    Kako hrabrost izdaje kad nema koga da gura napred. Evropljani izgleda shvataju kakve bi posledice snosili kad bi se upustili u avanturu.

  • Sudija

    31. avgust 2013 | 00:27

    Ne može gasom. Ali može osiromašenim uranom američke proizvodnje. To si htjeo da kažeš.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA