VUČIĆ: Rešićemo problem finansiranja RTV-a

Vučić je rekao da će biti očuvani manjinski servisi, ali se usprotivio ideji da se dalje formiraju lokalni javni servisi jer bi se to pretvorilo u veličanje lokalnih funkcionera i gradonačelnika i ruženje njihovih političkih protivnika

  • 3

Prvi potpredsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić najavio u parlamentu da će uskoro biti rešen i problem finansiranja RTV zaposleni nisu primili plate od maja.

Vučić je rekao da će biti očuvani manjinski servisi, ali se usprotivio ideji da se dalje formiraju lokalni javni servisi jer bi se to pretvorilo u veličanje lokalnih funkcionera i gradonačelnika i ruženja njihovih političkih protivnika.

- A što to pitanje RTV-a niste rešavali kada ste vi to držali pod kontrolom? Bilo vam je važno da vaša slika bude što lepša a naša što ružnija, a kada je doteralo cara do duvara, onda to treba da rešava neki tamo Vučić i drugi, ili ćemo da demonstriramo protiv njih - rekao je Vučić.

Vučić je ponovio da Srbija danas, posle godinu dana rada Vlade, ima neuporedivo bolju političku i pravnu poziciju i da je poštovani član medjunarodne zajednice, a da saradjuje i sa zemljama zapadne civilizacije i sa Rusijom i sa Kinom.

- Njihovi (ruski) najviši zvaničnici su ovde govorili da imaju najbolju moguću komunikaciju sa ovom vladom. To je rekao Rogozin, a očekujemo i dolazak Vladimira Putina koji će u Srbiji na jesen otvoriti Južni tok - rekao je Vučić i dodao da takvu saradnju Srbija ima i sa UAE i drugima arpskim i nearapskim zemljama.

Istakavši da opozicija u parlamentu ne zna šta hoće, Vučić je kao primer naveo i prodaju Telekoma. On je rekao da ne sme da iznese detalje tih ugovora, jer ga je, kako je rekao, sramota kakve smo ugovore pravili.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Desko

    30. avgust 2013 | 22:50

    NISU PRIMALI PLATE OD MAJA!? Pa od čega li žive...od bonova ili narodne kuhinje?

  • Vlada

    30. avgust 2013 | 22:40

    Izbaciti rts iz budzeta i gotovo. Dajte da ljudi glasaju da li smo da se rts finansira iz budzeta ili ne

  • Kacavenda

    30. avgust 2013 | 22:33

    Svi lepu posteni i Bogu ugodni, toplo mi je srce kad vidim ova iskrena ozarena lica, vracaju mi veru u Boga i ljude. Bice bolje narode Bog se velikim slovom pise♡

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA