Uhapšen predsednik opštine Žitorađa (FOTO)

Goranu Stojkoviću je određen pritvor do mesec dana zbog krivičnog dela zloupotrebe službenog položaja. Ista mera i po istom krivičnom delu određena je i zameniku predsednika Skupštine Zoranu Ćiriću

  • 3

Goranu Stojkoviću predsedniku opštine Žitorađa i dugogodišnjem članu DS veće Višeg suda u Prokuplju odredilo je pritvor do mesec dana zbog krivičnog dela zloupotrebe službenog položaja, saznaje Telegraf.

Ista mera i po istom krivičnom delu određena je i Zoranu Ćiriću (SRS), koji je bio na mestu zamenika predsednika Skupštine, kao i uhapšenom Jovici Stanisavljeviću (DS), zameniku predsednika opštine Žitorađa.

Stojković i Ćirić se terete da su zloupotrebili službeni položaj i falsifikovali potpise za ugovore o delu. Kako saznajemo, terete se da su oštetili lokalnu samoupravu za preko 1,5 miliona dinara.

Iako niko od istražnih organa nije želeo da potvrdi našu informaciju, povodom hapšenja oglasio se predsednik Okružnog odbora DS u Prokuplju Boban Lepojević. On je potvrdio da su im određeni pritvori, ali smatra da je reč o političkoj odmazdi.

- Ovo je sunovrat topličkog pravosuđa. Goranu Stojkoviću je ceo slučaj namešten kako bi se promenila lokalna vlast koju u Žitorađi čine DS, SRS i deo SPS - komentariše Lepojević.

Inače, kako nezvanično saznajemo, prethodnih dana obojica su saslušana, ali ih je istražni sudija prokupačkog suda pustio da se brane sa slobode. U međuvremenu se Rebupličko tužilaštvo žalilo na tu odluku, pa je Veće suda donelo odluku o pritvoru.

(B.R.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • moki

    31. avgust 2013 | 19:54

    Lepo je rekao Velja ilic kraduckajte ali pomalo,a vi ocete da kradete ,sad u zatvor !!!

  • dragoslav

    31. avgust 2013 | 19:20

    Zar i ovaj uhapsen bravo sada cekamo ko je sledeci na redu?

  • Ja

    1. septembar 2013 | 03:41

    A sad susedna opstina Doljevac. Organizovani kriminal, sukob interesa, strahovlada, prebijanja i maltretiranja, predsednik ima naoruzane ,,vojnike,,. Sluzbeni audi A6 (placen preko 60000e) vozi licno, naravno i u privatne svrhe. Jedan opsti kriminal

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA