• 24

Ćirilica ipak na ulicama Vukovara

Iako hrvatski mediji prenose da će ćirilične table uskoro biti postavljene u Vukovaru, nadležni tvrde da ne znaju ništa o tome, a oni koji se tome protive ističu da će ćirilične ploče biti skinute

  • 24

Prve dvojezične ploče, ispisane latiničnim i ćiriličnim pismom u Vukovaru biće postavljene u petak, piše zagrebački “Večernji list”.
Nadležni tvrde da ne znaju ništa o tome, a oni koji se tome protive ističu da će ćirilične ploče biti skinute po cenu krivičnih prijava.

Pozivajući se na neimenovani izvor, list piše da bi toga dana trebalo da budu u isto vreme postavljene četiri poče - na objektima državne uprave Vukovarsko-sremske županije, Policijske uprave Vukovara, Državnog tužilaštva i na zgradi Suda.
Kasnije bi dvojezične table bile postavljene i na drugm predviđenim mestima, piše list inavodi da je većina tih ploča napravljena proletos i za postavljanje se čeka odluka Vlade Hrvatske i ministra Srsena Bauka.
Načelnik Vukovarsko-sremske državne uprave Goran Bošnjak, međutim, ne zna ništa o datumu postavljanja, navodi list.
Predsednik Komiteta za odbranu hrvatskog Vukovara Tomislav Josih kaže da ne očekuje skoro postavljanje ploča iz više razloga, i podseća da je najavljeno njihovo skidanje po cenu krivičnih prijava.
(Telegraf.rs / Tanjug)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Matija

    Srpski Vukovar!

  • SRBIN

    Bice hrvati cirilice i bice vas po zatvorima a vi samo skidajte ustavom postavljene table.

  • Realan

    Mada, kad realno pogledam, sta ce Srbima table sa cirilicom u Hrvatskoj? U Hrvatskoj je sluzbeno pismo latinica, a Srbi hvala bogu sluze se sa oba pisma tako da ne treba raspirivati medjunacionalnu mrznju. Kod mene u okolini su svuda putokazi, nazivi naseljenih mesta i svega ostalog na latinici, a zivim u sred Srbije, pa niko se nije pobunio, niti je ko uopste primetio da je to latinica. Sad da pitas prolaznika, on je nema pojma na kom pismu je procitao tablu, a u Hrvatskoj ce traziti cirilicne natpise, totalna glupost!

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima