• 6

Evo u koje zemlje ide najviše novca iz Srbije

Iz Hrvatske je stiglo ravno 104 miliona evra, ali je u Hrvatsku iz Srbije otišlo više od 117 miliona evra

  • 6

U prvih šest meseci ove godine, u Srbiju je ušlo oko pola milijarde evra iz inostranstva. Kada se od toga oduzme 229 miliona evra, koliko je iz zemlje izašlo, ostaje 286,45 miliona evra.
Iz Hrvatske je stiglo najviše novca - ravno 104 miliona evra, ali je u Hrvatsku iz Srbije otišlo više od 117 miliona evra.

Iz ovoga proizilazi da je iz Srbije više novca otišlo u Hrvatsku nego što je odatle uneto u našu zemlju, što nije za čuđenje s obzirom na brojne hrvatske kompanije koje posluju kod nas.
Značajniji minus u razmeni investicija Srbija ima sa Danskom, odakle je ušlo svega 300.000 evra, ali je zato u Dansku izneto 40,36 miliona evra
Kako pokazuju podaci NBS, Srbija ima minus u pogledu direktnih stranih investicija sa još 14 zemalja, ali su oni svi, pojedinačno gledano, ispod milion evra. Sa Turskom je minus u razmeni oko 761.000 evra, dok je najmanji sa Solomonskim ostvrvima, svega 6.000 evra.
Kada je reč o neto prilivu, najbolje stojimo sa Mađarskom, odakle nam je ušlo čisto 43,69 miliona evra. Sledi Holandija, gde su takođe registrovane mnoge firme koje posluju u Srbiji, sa neto prilivom investicija od 43,62 miliona evra. Iznad 40 miliona preteklo nam je i kod Rumunije, dok je Austrija sledeća na listi.
(Telegraf.rs/ Izvor: Večernje novosti)
 

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Paparazo

    Vucicu sredi to ...

  • Dragan Knežević

    Ovo što Vi napisaste nema veze sa realnošću, u pitanju je spoljnotrgovinska razmena sa svetom.Stoga dajmo se u pamet kupujmo domaće.

  • стрептомицин

    Уколико некоме није јасно "инвестиције" о коијима вас власт обмањује је управо ово изношење капитала из Србије и њено сиромашење илити народски речено пљачкање... Бирали сте- уживајте!

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima