JAPAN: Povređeno 27 ljudi u naletu tornada (VIDEO)

U naletu snažnog nevremena porušene su zgrade, razbijeni prozori na školama, jedno skladište potpuno je iščupano iz temelja i "bačeno" na okolne zgrade u gradu Košigaja, u blizini Tokija

  • 0

U tornadu koji je jutros zahvatio istočni Japan povređeno je 27 ljudi, a snažno nevreme je odnosilo krovove sa zgrada i čupalo drveće, objavili su tamošnji mediji.

Na snimicima koje je objavila japanska televiizja NHK mogu se videti uništene zgrade, razbijeni prozori na školama i jedno skladište koje je potpuno odvojeno od temelja i bačeno na druge zgrade u gradu Košigaja, severno od Tokija, prenela je agencija AFP.

Samo u tom gradu je povređeno najmanje 27 osoba, saopštila je lokalna policija, ne navodeći težinu povreda. Televizija NHK je objavila da je u bolnicu prevezeno nekoliko desetina ljudi, svi sa lakšim povredama.

Usled nevremena je bez struje ostalo oko 30.000 domaćinstava u prefekturi Saitama, verovatno zbog udara groma, saopštila je elektroenergetska kompanija "Tokio elektrik pauer".

Pogledajte video:

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA