Preko 2 miliona vozača šeruje automobile!

Prihodi firmi koje nude carsharing usluge trebalo bi da narastu na milijardu dolara ove, a do 2020. godine na čak 6,2 milijardi dolara

  • 2

Usluge takozvanog carsharinga, odnosno deljenja automobila, u poslednjih pet godina beleži dinamičan i dramatičan rast, tako da trenutno više od 2,3 miliona ljudi širom sveta "deli" vozila.

 

Prema izveštaju američkog Navigant Research, do 2020. godine očekuje se čak 12 miliona korisnika carsharing usluga.

 

Iako carsharing raste, bitno je spomenuti kako još uvek veliki deo javnosti to što nema automobil smatra velikim nedostatakom i preprekom u korišćenju ovakvih usluga.

 

Takođe, kompanije koje su započele ovakve programe još uvek traže pravi model koji će omogućiti dovoljne prihode po pojedinom automobilu kako bi ovo poslovanje postalo isplativo.

 

Trenutni carsharing programi ograničeni su na gusto naseljena područja u kojima je stopa posedovanja automobila puno manja, dok će proširenje usluge u gradove "zavisne od automobila" i predgrađa biti zaista veliki izazov.

 

Uprkos svemu, prihodi firmi koje nude carsharing usluge trebalo bi da narastu na milijardu dolara ove, a do 2020. godine na čak 6,2 milijardi dolara.

 

(Telegraf.rs / Izvor: Poslovni dnevnik)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA