Za male popravke stana treba čak 3.000 evra

Samo za zamenu ulaznih vrata i prozora treba odvojiti veliki novac. Većina građana mora da uzme kredit kako bi renovirala stan

  • 1

Svi oni koji se spremaju da poprave prozore, izolaciju, fasadu, najbolje je da poprilično odreše kesu. Jer za minimalne popravke u stanu potrebno je bar 3.000 evra.

To je za većinu građana Srbije ogroman novac.

Naime, procene su da ulaganje u sređivanje stana ne bi moglo da bude manje od 3.000 evra i to samo za zamenu ulaznih vrata i prozora. Tome, međutim, treba dodati i novac za sređivanje podova, instalacije, kotlarnice ako je ima, krova...

Za većinu građana jedini način da obezbede taj novac je putem kredita, a i on bi morao da bude jako povoljan da bi oni koji imaju niska primanja mogli uopšte da ga otplaćuju.

Vrednost starih stanova i kuća je i na tržištu nekretnina niža od novoizgrađenih objekata. Oni su jeftiniji za 10 do 15 odsto.

- Ukoliko je, međutim, stara zgrada na dobroj lokaciji i dobrog kvaliteta, cena ne ide dole. Nekada ljudi više vole da uzmu stari stan nego novi, zato što su mnogi stanovi iz novogradnje loše urađeni. Između 1936. i 1940. godine je period kada su najbolje građene zgrade u Beogradu, tada se vodilo računa o svemu. Te su zgrade su na dobrim mestima i imaju dobru cenu - kaže vlasnik agencije za nekretnine Nedeljko Malinović.

(Telegraf.rs / Izvor: Blic)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA