Emiraćani kupuju Kraljičinu plažu za 21 milion evra?

Kompanija "Rojal grup" iz UAE dostavila je dokaze o dosadašnjim ulaganjima, bankarsku garanciju od 500.000 evra i ostala tražena dokumenta. Realizacija jedne od najvećih investicija mogla bi početi do kraja godine. U prvoj fazi bio bi građen supermoderan hotel

  • 14

Predstavnici budvanske i barske opštine obavljaju završne pregovore sa kompanijom "Rojal grup" iz Ujedinjenih Arapskih Emirata (UAE) o prodaji Kraljičine plaže, a ta kompanija je za ekskluzivni prostor ponudila 21,2 miliona evra, prenosi crnogorski portal cdm.me, pozivajući se na agenciju Mina biznis.

Plaža, koja se nalazi između Buljarica u opštini Budva i Čanja u opštini Bar, prostire se na površini od 42,37 hektara. Jedna je od najlepših plaža na crnogorskom primorju, od kojih 230.000 kvadrata pripada budvanskoj, a 180.000 barskoj opštini.

Na raspisani tender javila se jedino kompanija iz Abu Dabija, koja je za taj prostor ponudila 21,2 miliona evra, sa namerom da na području Kraljičine plaže sagradi veliki turistički kompleks.

"Rojal grup" je dostavio dokaze o dosadašnjim ulaganjima, bankarsku garanciju od 500.000 evra i ostala tražena dokumenta, a realizacija jedne od najvećih investicija mogla bi početi do kraja godine. U prvoj fazi bio bi građen supermoderan hotel, koji bi predstavljao osnovu za planirani elitni turistički kompleks, značajan za turizam u Crnoj Gori.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dušan

    2. septembar 2013 | 16:07

    Ne mogu da prodaju nesto sto nije njihovo. Dvorac (hotel) Milocer i Kraljicina plaza su vlasnistvo Karadjordjevica.

  • мунгињо

    2. septembar 2013 | 15:32

    А кога то занима? Јел се продаје нешто у Бугарској, Румунији, Албанији... Суседна држава ко суседна држава...

  • Roki

    2. septembar 2013 | 15:43

    Meni se cini da prodaju imovinu kraljevske porodice Karadjorcevic ?gresim li ja to ?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA