• 20

Blažo medi ubio mečku, zato mu sad kolje ovce!

- Nakon što sam ubio medvedicu, ostao je meda. Sada mi skoro svaku noć u goste dođe kako bi mi se osvetio za gubitak lepše polovine. Redovno mi odnese po jednu ovcu iz tora - kaže Blažo

  • 20

Iako su retki ljudi koji ustrele medveda, u Hercegovini živi jedini čovek na svetu koji je iz borbe prsa u prsa sa medvedom izašao kao pobednik.
Iako je za Blaža Grkovića (48) iz sela Vrba kod Gacka čuo ceo svet, iako ne postoji društvena mreža na kojoj nema njegove slike, iako ima pregršt obožavatelja i poštovalaca, a postao je čak i zaštitno lice jedne fabrike vode... Blažo kaže da je i dalje običan čovek. Srpski Herkul danas čuva ovce, neprestano vodeći borbu sa medvedima i veruje da je naša sudbina isključivo i samo u božjim rukama.

Događaj koji je bez daha ostavio svetsku javnost dogodio se 24. maja na planini Volujak. Dok je neustrašivi Hercegovac terao jariće, iznenada se iz grmlja pojavio medved i uhvatio ga za nogu. Sekiricom, koju je slučajno poneo, udario je Blažo medveda po glavi, a kada su pali jedan na drugog, počela je krvava borba iz koje je Blažo, na svu sreću, izašao kao pobednik.

- Kada mi je zagrizla ruku, ja sam je iz sve snage udario u potiljak. Više se nije micala. Tada sam izvadio ruku iz njenih čeljusti i pozvao ženinog brata, kome sam, onako sav pogubljen, rekao da zove policiju, umesto Hitne pomoći. Nakon toga, nikoga nisam mogao ni nazvati jer mi se telefon natopio krvlju. Srećom, lekar je ubrzo stigao, kaže ovaj neustrašivi Hercegovac.
O tome da mu se ruka našla u medveđim čeljustima svedoče brojni ožiljci od 43 zuba, koliko se našlo u njegovom telu. Hrabri Hercegovac, inače otac dvoje dece, posle viteškog poduhvata nastavlja svoju borbu sa medvedima.
- Nakon što sam ubio medvedicu, ostao je meda. Sada mi skoro svaku noć u goste dođe kako bi mi se osvetio za gubitak lepše polovine. Redovno mi odnese po jednu ovcu iz tora - kazuje ovaj srpski heroj.
Blažo, koji odaje utisak mirnog, povučenog i porodičnog čoveka, iznenada je postao svetski poznat, a njegovo ime se našlo u mnogim britanskim, ruskim, nemačkim, austrijskim, francuskim i švajcarskim medijima.

Kao pravi primer srpskog domaćina, protekle nedelje proglašen je i za zaštitno lice vode “heaven- rajska voda” iz Čajniča. Njemu je ta čast pripala upravo zbog toga što je jedinstven, običan, a toliko hrabar čovek.
(Telegraf.rs / Izvor: Alo)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • dr. dare

    A ti servus, verujem da si srbin 100%. Verujem da ni za slavu nisi znao dok rat nije poceo. Boze me spasi i zakloni takvih srba.

  • dr. dare

    A ti MARSALE poseti malo i skolu, pa nauci pravopis. Eee kad budali nepismenoj das internet. I ona mecka je bila pismenija od tebe debilcino.

  • enko86

    sto dalje od srbije molim lepo bosancima

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima