Putin predlaže da delegacija Dume poseti SAD zbog Sirije

Članovi Dume otputovali bi u SAD uoči sednice Kongresa na kojoj bi američki poslanici trebalo da odluče da li da odobre vojni udar protiv Sirije

  • 7

Predsednik Rusije Vladimir Putin predložio je danas da delegacija poslanika ruske Dume poseti Sjedinjene Američke Države da bi sa članovima Kongresa razgovarali o situaciji u Siriji.

Putinu su ovo predložili predsednici Gornjeg i Donjeg doma skupštine, a članovi Dume otputovali bi u SAD uoči sednice Kongresa na kojoj bi američki poslanici trebalo da odluče da li da odobre vojni udar protiv Sirije.

Kremlj se protivi vojnoj intervenciji protiv režima Bašara el Asada, a Vašington optužuje Rusiju za pružanje vojne pomoći Asadu tokom građanskog rata.

Ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov odbacio je danas navode o upotrebi hemijskog oružja od strane sirijskih vlasti.

- Ukoliko se dogodi ono što je najavio predsednik SAD Barak Obama to će odložiti šanse za održavanje planirane mirovne konferencije za dugo vremena, ako ne zauvek - izjavio je Lavrov.

Krajem godine trebalo bi da se održi Ženevska konferencija, drugi skup istog naziva, na kojem bi svetske sile pokušale da pronađu rešenje za zaustavljanje građanskog rata u Siriji.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • D.M.

    3. septembar 2013 | 08:14

    Tito je bio neko! A ti i tvoj kompadre ste nista!

  • Bunt!

    3. septembar 2013 | 07:40

    ...i diktator...

  • Boki

    2. septembar 2013 | 23:52

    Sta delegacija, Putin treba licno da ode, pa da priredi prijem u ambasadi americkoj eliti kao da je on njima domacin, ne oni njemu. Tako je Tito radio sa Rusima kad je izlgadjivao odnose, zbog toga je bio najcenjeniji drzavnik na svetu medju svim drzavnicima. Za diplomatiju ne treba diploma, treba biti majstor...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA