Studentima skuplja hrana i smeštaj u domovima!

Neposredno uoči odlaska sa ministarske funkcije Žarko Obradović potpisao je odluku o poskupljenju smeštaja i ishrane za 30 odsto od 1. oktobra za studente Novosadskog univerziteta

  • 10

Studente koji se školuju na državnom budžetu u novoj školskoj godini, početkom oktobra, očekuje poskupljenje ishrane i smeštaja na Univerzitetu u Novom Sadu.

Mesečna cena smeštaja u domovima prve kategorije povećana je sa 1.400 na 1.860 dinara, a u domovima druge kategorije sa 1.100 na 1.430 dinara.

Cena pojedinačnih obroka u studentskim restoranima povećana je na sledeći način: doručak sa 31 na 40 dinara, ručak sa 55 na 72 dinara, a večera sa 46 na 59 dinara.

Ovu odluku donelo je Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja krajem prošlog septembra, a rešenje je, neposredno uoči odlaska sa ove funkcije, potpisao bivši ministar Žarko Obradović.

Studentski centar Novog Sada dobio je rešenje Ministarstva prosvete o poskupljenju krajem prošle nedelje, a studenti su obavešteni tako što je rešenje zalepljeno na oglasnim tablama novosadskih studentskih domova, mesec dana pred početak školske 2013/2014. godine.

- Cena učešća budžetskih studenata prilikom plaćanja smeštaja i ishrane nije menjana već četiri godine - diirektor Studentskog centra Novi Sad Jovan Bjelobaba i dodao -  Ministarstvo je donelo rešenje o povećanju za blizu 30 odsto za smeštaj u domovima i hranu u menzama. Novi cenovnik počećemo da primenjujemo prvog oktobra.

(Telegraf.rs / Izvor: Večernje novosti)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dorcol

    3. septembar 2013 | 00:30

    @Mare BG Ti si buduci akademski gradjanin? Ti studiras? Bedan si...Treba svakome pruziti priliku u zivotu....a na tebe je da se snadjes. Mozes doci kod mene da jedes,imam par cuclica sa mlekom,za tebe bez zetona za menzu

  • REALISTA

    2. septembar 2013 | 23:09

    Bez razmisljanja, najbolji ministar brat Zare.

  • Mare Bg

    2. septembar 2013 | 23:43

    I treba da povećaju još više. Mi iz Beograda smo ugrožena kategorija. Ovi što dođu iz unutrašnjosti žive i jedu ovde za džabe i još ti upadnu na radno mesto. Bolje da im daju besplatno sve nego da plaćaju ove smešne sume.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA