• 10

Studentima skuplja hrana i smeštaj u domovima!

Neposredno uoči odlaska sa ministarske funkcije Žarko Obradović potpisao je odluku o poskupljenju smeštaja i ishrane za 30 odsto od 1. oktobra za studente Novosadskog univerziteta

  • 10

Studente koji se školuju na državnom budžetu u novoj školskoj godini, početkom oktobra, očekuje poskupljenje ishrane i smeštaja na Univerzitetu u Novom Sadu.
Mesečna cena smeštaja u domovima prve kategorije povećana je sa 1.400 na 1.860 dinara, a u domovima druge kategorije sa 1.100 na 1.430 dinara.

Cena pojedinačnih obroka u studentskim restoranima povećana je na sledeći način: doručak sa 31 na 40 dinara, ručak sa 55 na 72 dinara, a večera sa 46 na 59 dinara.
Ovu odluku donelo je Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja krajem prošlog septembra, a rešenje je, neposredno uoči odlaska sa ove funkcije, potpisao bivši ministar Žarko Obradović.

Studentski centar Novog Sada dobio je rešenje Ministarstva prosvete o poskupljenju krajem prošle nedelje, a studenti su obavešteni tako što je rešenje zalepljeno na oglasnim tablama novosadskih studentskih domova, mesec dana pred početak školske 2013/2014. godine.
- Cena učešća budžetskih studenata prilikom plaćanja smeštaja i ishrane nije menjana već četiri godine - diirektor Studentskog centra Novi Sad Jovan Bjelobaba i dodao -  Ministarstvo je donelo rešenje o povećanju za blizu 30 odsto za smeštaj u domovima i hranu u menzama. Novi cenovnik počećemo da primenjujemo prvog oktobra.
(Telegraf.rs / Izvor: Večernje novosti)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • rasko

    Ajde, ne smarajte, pa i 7000 je malo za zivot u Bg. Sto neko rece neka smanje nocne izlaske pa ce biti para.

  • student

    To su sve već platili nasi roditelji koji godinama pune budžet ove zemlje tako da je ovo sramno povećanje! Bolje preispitati zasto drzava finasira studente megetrenda!!!

  • Sinisa

    A sta je sa srednjoskolskim internatom ? Pa on poskupljuje sa 3900 dinara , na 6900 dinara ! E jaka li je drzava ,sramota!!!

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima